Bahçeli’nin açıklamasındaki derin çelişkiler!

Bahçeli’nin açıklamasındaki derin çelişkiler!
Devlet Bahçeli’nin, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’ı destekleyeceğiz" açıklamasındaki mantık hataları dikkat çekti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Ankara’da basın mensuplarıyla buluştuğu toplantıda yaptığı açıklamalar tartışılmaya devam ediyor.

YEREL SEÇİMLERDE İTTİFAK YOK

Bahçeli’nin yaptığı açıklamalardaki mantık hataları ve birbiriyle çelişen cümleleri tartışmalara yol açtı.

Bahçeli, parlamento ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 'Cumhur ittifakı' adını verdiği ittifakından yana olduklarını belirtirken, yerel seçimlerde ittifak yapmayacaklarını belirtti.

MHP teşkilatlarında, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’ı destekleyeceksek, yerel seçimler seçimlerde nasıl oy isteyeceğiz” cümlelerinin sıkça duyulduğu bildirildi.

İTTİFAK VAR İLTİHAK YOK

Bahçeli’nin, “Erdoğan’ı destekleyeceğiz” açıklamasından sonra yaptığı, “İttifak konusu seçimlerle alakalı olarak, Hayatın bundan sonra her alanında olacaktır anlamı taşımaz. Bunun yanına çok daha değişik şeyler ilave etmenin bugün için manası yoktur. İttifak olur ama iltihak (AKP'ye katılma) doğru gidecek bir durum söz konusu hiçbir zaman olmaz. Sayın Erdoğan bilindiği üzere iki görevi birden yerine getiriyor. Bir tanesi Cumhurbaşkanlığı diğeri ise AKP Genel Başkanlığı… MHP olarak biz ise Meclis’teki 4.parti konumundayız. Kendilerinden bir talep olursa görüşürüz” sözleri AKP-MHP ittifakının detaylarının oluşmadığını gösterdi.

Bahçeli’nin iddiasına göre ittifak ile ilgili şu ana kadar herhangi bir görüşme olmazken, bugün yapılan açıklamaların hangi dayanakla, hangi kanaatle yapıldığı merak konusu oldu.

HAZİNEDEN YARDIM ALINMALI

Siyasi Partiler Kanuna göre; belirli oy oranına ulaşan partiler hazineden maddi yardım alabiliyor.

Bu konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, “Eğer ittifak olursa ittifakta yer alan ikinci partinin de hazineden yardım alması gerekir. Bunun belirlenmesi için ittifakta hangi partinin ne kadar oy aldığına bakılmalı” ifadelerini kullandı.

Ancak olası bir ittifak durumunda (tıpkı 16 Nisan Cumhurbaşkanlığı seçim sistemi referandumunda olduğu gibi) hangi partinin yüzde kaç oy aldığı bilinmiyor.

Bu durumda Bahçeli’nin hangi şartlarda hazine yardımı talep ettiği bilinmezliğini koruyor.

BAKANLIK İSTEMEK AHLAKSIZLIK

Bahçeli’nin bir diğer açıklaması ise ittifakın başarıya ulaşması durumunda bakanlıkların dağılımı konusundaki tutumu…

Bahçeli konuya ilişkin, “Kurulacak yeni hükümete 'Destek verdik, şu kadar bakanlık isteriz' gibi ahlaksız bir davranışın içinde olmayız. Cumhurbaşkanı kendisi bilir” ifadelerini kullandı.

Bu durumda da MHP’nin hangi şartlarda ittifak yapacağı ve ittifak sonrası nasıl bir konum alacağı belirsizliğini koruyor.

İlgili Haberler