Meral Akşener'den Bahçeli'nin ittifak çağrısına cevap geldi

Meral Akşener'den Bahçeli'nin ittifak çağrısına cevap geldi
MHP lideri Bahçeli'nin "CHP, HDP ve İYİ Parti ittifak yapsın" açıklamalarına yönelik İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den yanıt geldi. Akşener, "Kimse, kimin ne yapacağı konusunda akıl verme mevkisinde değil" dedi.

Bünyamin Öztürk - Alp Eren Kaya / YENİÇAĞ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, genel merkez binası önünde gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bahçeli'nin, "CHP, HDP ve İYİ Parti ittifak yapsın" sözlerinin hatırlatılması üzerine  Akşener, "Başkalarının iradeleri hakkında konuşmak siyasi olarak ayıptır. Kimse, kimin ne yapacağı konusunda akıl verme mevkisinde değil. Biz Sayın Bahçeli, Sayın Erdoğan'ı şartsız şurtsuz niye destekliyor diyebilir miyiz? Diyemeyiz. Öyle karar vermiştir, saygı duymak lazım. Bizim ne yapacağımıza da biz kendimiz karar veririz" şeklinde yanıt verdi. 

Akşener, herhangi bir ittifakın ise söz konusu olmayacağını açıkladı. 

HACALOĞLU'NUN CENAZE TÖRENİNDE ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Eski Türk Ocakları Genel Sekreteri gazeteci-yazar Yücel Hacaloğlu’nun Ankara Kocatepe Camii’ndeki cenaze törenine katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik, “Aday göstermeyeceğiz. Sayın Erdoğan’ı destekleyeceğiz” açıklamasını “Hayırlı olsun. İnsanların iradesine ne diyeceksiniz” şeklinde değerlendirdi.

Bahçeli’nin, İYİ Parti ile ilgili, “MHP ile uğraşanların iki yakası bir araya gelmez. Cenab-ı Allah bazen de görmediğimiz şekilde iyilik yapar. İYİ Parti diye bir parti kurar. Bir sepetin içine koyar bir hanımefendinin de koluna takar giden gider” sözlerinin sorulması üzerine Akşener şunları söyledi: “Ona da saygı duyuyorum. Bir şey demiyorum. İnsanların kararlarına iradelerine ne diyeceksiniz. Sayın Erdoğan’ı destekleyeceklerini açıkladılar. Hayırlı uğurlu olsun. Biz bir demokrasi mücadelesi yaptık. Dünya üşüştü başımıza ve başarılı olunamadı.

Sonra zaten bizleri attılar. Ve biz de yeni bir söylem, yeni bir yapı ve Türkiye’nin ihtiyacı olan kuvvetli bir seçenek, alternatif oluşturmak üzere yola çıktık, önümüze bakıyoruz. Ben bu hafta sonu 25 ili tamamlamış olacağım kişisel olarak. Arkadaşlarımızın gezdikleri var. 2 buçuk ayda 69 il teşkilatlandırdık. Bunlar birer rekor. Dolayısıyla bunların hepsine seçmen karar verir. Milletimiz karar verir. Milletimizin verdiği karar da can baş üstünedir. Halep oradaysa arşın burada.”

Bir gazetecinin, “Uyum yasaları Meclis’e gelecek. Meclis’te grup kurmak mı gerekiyor yoksa Meclis’te bulunmak yeterli midir aday göstermek için” sorusuna da Akşener, “Daha uyum yasaları çıkmadan bunları konuşmak mümkün değil” dedi. 100 bin imzanın noter masrafının hatırlatılması üzerine ise Akşener, “100 bin imzayı toplayan sivil, seçilme hakkını taşıyan herkes aday olabilir” şeklinde cevap verdi.

Akşener’e Yunan Başbakanı Çipras’ın Kilimli ve Keçi adalarına yaptığı ziyaret de soruldu. Akşener, “Gereğinin yapılması lazım. Vatan toprakları işgal altında” diye konuştu. Akşener, ittifak konusunda da şunları söyledi: “Başkalarının iradeleri hakkında konuşmak siyasi olarak ayıptır. Kimse, kimin ne yapacağı konusunda akıl verme mevkiinde değil. Biz ‘Sayın Bahçeli, Sayın Erdoğan’ı şartsız şurtsuz niye destekliyor’ diyebilir miyiz? Diyemeyiz. Öyle karar vermiştir, saygı duymak lazım. Bizim ne yapacağımıza da biz kendimiz karar veririz. Her hangi bir ittifak söz konusu değil.”

İlgili Haberler