Biraz daha ileri...

Geçen hafta zorlu Eskişehir’i Arena’da geçerek kendini bulan Galatasaray’da, Fatih Terim sakatların iyileşmesine rağmen “Kazanan takım bozulmaz” düşüncesiyle sahaya geçen haftadan sadece bir değişiklikle sahaya çıktı.
Terim’in sadece kalede Muslera değişikliğini yapması, sanırım Aykut ile Ufuk’a olan güvensizliğini ortaya koyuyordu..
Sarı kırmızılılar, geçen haftada da olduğu gibi oyunu Melo, Selçuk ve Engin ile  kuruyor, Kazım, Riera’nın geliştirdiği ataklarda Elmander ile gol arıyordu. Ancak bu düşünce geçen hafta da olduğu gibi önceleri başarılı olmadı. Zira Eskişehir karşısında olduğu gibi ilk gol yine duran topdan geldi. Selçuk’un kullandığı serbest vuruşta top, bir dakika önce Galatasaray kalesinde gol arayan Rajnoch’ın kafasından ağlarla buluştu..
Bu gol kaderin bir cilvesiydi. Galatasaray’da futbolcuların 3000.golü kimin atacağı tahminleri yapılırken, bu Ankaragüçlü futbolcuya nasip oldu. Bu golle tarihe Galatasaraylı bir oyuncu değil, Ankaragüçlü Rajnoch geçti...
Galatasaray oyunun büyük bölümünde oyunun mutlak hakimiyidi. Ligin başından beri ilk onbirde sahaya çıktığı için eleştirilen Kazım, bu kez hem ikinci gole imza atarken, hemde çalışkanlığı ile ilk onbirdeki yerini garantiye aldı..
İkinci yarının ortalarında orta alanda çok koşan Riera ve Engin’in yorulması zaman zaman rakibin  posizyon bulmasına neden oldu. Ancak başkent ekibinin atakları G.Saray defansında eridi. G.Saray sahasında en çok görülen isim ilk golün sahibi Rajnoch’du. Ancak defansta her geçen gün biraz daha iyi görüntü veren Gökhan ile Ujfalusi rakip ataklarına yerinde müdahaleler yaptı.
Dün gece G.Saray, Ankara’da bu sezon ilk deplasman galibiyetini alırken her gün biraz daha ileriye gittiğini ispatlar gibiydi...

Yazarın Diğer Yazıları