Borcu olanlar dikkat! Süre uzatıldı

Borcu olanlar dikkat! Süre uzatıldı
Hazine ve Maliye Bakanlığı, idari para cezası, vergi borcu, öğrenim kredileri, prim borcu gibi borçların yapılandırma süresinin uzatıldığını açıkladı. 31 Mayıs 2023 tarihinde yapılandırma süresinin bitmesi beklenirken, yapılan açıklamayla birlikte 30 Haziran 2023 tarihinde biteceği belirtildi.

Vergi borcu olan vatandaşlar için yapılan son açıklamaya göre, yapılandırma süresi uzatıldı. Adli para cezası, öğrenim kredisi, prim borçları ve idari para cezaları kapsamında başvuru yapan kişiler bu yapılandırmadan faydalanabilecek. Peki, vergi affı ne zaman bitiyor? İşte haberin merak edilen tüm detayları…

BORÇ YAPILANDIRMA SÜRESİ UZATILDI

Vergi borcu olan vatandaşlar yapılandırma süreci ile ilgili tüm detayları araştırmaya başladı. Son olarak Hazine ve Maliye Bakanlığı, idari para cezası, vergi borcu, öğrenim kredileri, prim borcu gibi borçların yapılandırma süresinin uzatıldığını açıkladı. 31 Mayıs 2023 tarihinde yapılandırma süresinin bitmesi beklenirken, yapılan açıklamayla birlikte 30 Haziran 2023 tarihinde biteceği belirtildi.

Vergi affı yapılandırma düzenlemesi tüm vergileri, SGK primlerini, trafik cezalarını, askerlik, köprü, nüfus, adli para cezalarını, otoyol geçiş cezalarını, idari para cezalarını, öğrenim kredisi borçlarını ve destekleme prim borçlarını kapsamaktadır.

Bu yapılandırma ile 48 eşit taksitli vade ve ödeme seçeneği de sunulmaktadır. Taksit ile ödemek isteyen vatandaşlara anapara ve enflasyon farkının tamamının tahsil edileceği de belirtilmiştir. Taksit seçeneğine göre hesaplanan tutara yıllık yüzde 9 vade farkı da uygulanacaktır.

48 AYA KADAR TAKSİTLENDİRME

Vergi affı ile ilgili daha önceki yapılandırmalarda 3 yıla kadar taksitlendirme yapılabildiğini belirtilerek, bu kanun ile vadenin 4 yıla yani 48 aya kadar çıkarıldığı açıklanmıştı. Bu düzenleme kapsamında 48 aya kadar taksitlendirme ve 48 eşit taksitte ödeme yapılabileceğini belirtti. Bu düzenlemenin borçluların lehine bir değişiklik olduğunu da vurguladı. Yapılandırma vadesinin 48 aya kadar uzatılması ve 48 eşit taksite çıkmasının bir takvim yılı içinde taksit atlama sayısının 2’den 3’e çıktığını da açıkladı. Peki, vergi borcu yapılandırma başvurusu nasıl yapılır?

2023 VERGİ AFFI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Vergi borcu olan vatandaşların araştırdığı bir diğer konu da başvuruların nasıl ve nereden yapılacağı oldu. Vergi affı başvurularının Gelir İdaresi Başkanlığı resmi internet adresi üzerinden www.gib.gov.tr ya da e-Devlet Kapısı üzerinden www.turkiye.gov.tr adresinden başvuru yapılabileceği belirtildi. Bu adreslerin dışında vatandaşlar vergi dairesine şahsen giderek ya da posta yolu ile de başvuru yapabilirler.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.