CHP'nin İYİ Parti hamlesine AKP'den ilk açıklama

CHP'nin İYİ Parti hamlesine AKP'den ilk açıklama
CHP'den 15 vekilin istifa ederek İYİ Parti'ye geçmesine AKP cephesinden art arda tepkiler geldi.

15 CHP'li vekilin İYİ Parti''ye geçmesinin ardından gözler AKP'ye çevrildi. Gündeme bomba gibi düşen gelişmeyle ilgili AKP cephesinden art arda sert açıklamalar geldi. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Yeni bir Güneş Motel olayıyla karşı karşıyayız" derken, AKP Sözcüsü Mahir Ünal, "Kılıçdaroğlu, siyasi onursuzluğa imza atmıştır" ifadelerini kullandı. Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ise CHP'nin hamlesine ilişkin "Açık bir siyasi mühendisliktir" ifadelerini kullandı. 

"YENİ BİR GÜNEŞ MOTELİ OLAYI"

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP'li 15 milletvekilinin istifa ederek İYİ Parti'ye katılmasına yönelik yaptığı açıklamada, kendi siyasetini geliştiremeyen, topluma bir şey vadedemeyen bir ana muhalefet partisi ile karşı karşıya bulunduklarını söyledi. 

CHP'nin geçmişteki muvazaalı hiçbir işinden ders almadığının anlaşıldığını söyleyen Turan, "1978'in başında kurduğu 'Güneş Moteli', CHPnin sonunu getirmişti. Yeni bir 'Güneş Motel' olayıyla karşı karşıyayız" dedi. 

Turan, İYİ Parti sözcüsünün dün yaptığı açıklama ile seçime girme konusunda bir sıkıntılarının olmadığını dile getirdiğini, CHP'nin ise bugün ortada bir problem varmış gibi milletvekillerini İYİ Parti'ye pazarladığını ifade etti.

Bunun, siyasi ahlaka sığmayan, utanç verici bir durum olduğunu söyleyen Turan, şunları kaydetti: 

"Türk siyasi tarihi, millete rağmen sahneye konan hiçbir senaryonun hayat bulmadığını bizlere göstermiştir. Ne yaparlarsa yapsınlar, Cumhur İttifakı ve Tayyip Erdoğan, seçimleri çok yüksek bir oy oranıyla kazanacak ve yeni Türkiye'yi inşa edecektir. Mustafa Kemal'in 95 yıllık partisini 'okeye dördüncü arayan' bir parti haline getirdiler. Makul hiçbir CHP'li bu filme rıza göstermeyecek, bu ahlak dışı iş birlikleri de milletin vicdanında mahkum olacaktır."

ÜNAL: "KILIÇDAROĞLU SİYASİ ONURSUZLUĞA İMZA ATMIŞTIR"

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözücü Mahir Ünal, CHP'li 15 milletvekilinin İyi Parti'ye geçmesini, "Bugünün güneş motel vakasıdır. İlke ittifakından bahseden Kılıçdaroğlu siyasi onursuzluğa imza atmıştır" sözleriyle değerlendirdi.

Ünal, "İradesi rehin alınmış olan Kılıçdaroğlu, seçmeninin 1 Kasım Genel Seçimleri'ndeki tercihini hiçe sayarak 15 milletvekilini, emrinde olduğu iradenin talimatı ile başka bir partiye göndermiş, sözde demokrasi adına demokrasiyi ve o milletvekillerini seçen millet iradesini yok saymıştır" diye konuştu.

FAKIBABA'DAN TEPKİ

CHP-İYİ Parti anlaşmasına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'dan da tepki geldi.

Fakıbaba, Şanlıurfa'daki temasları kapsamında katıldığı bir taziye evi ziyareti sonrası gazetecilere, CHP'li 15 milletvekilinin İYİ Parti'ye katılmasını değerlendirdi.

Söz konusu katılımın başarı sağlamayacağını belirten Fakıbaba, şunları söyledi: "Türkiye'nin doğasından çıkan bir ittifak olmadığını değerlendiriyor ve inanıyorum. Neticenin başarılı olacağına inanmıyorum bir defa doku uyuşmazlığının olacağını görüyorum. Bence bu ittifak sadece CHP ve İYİ Parti arasında olmayacak, yarın başka şeylerin çıktığını da göreceğiz. Netice ne olursa olsun Allah'ın izniyle Sayın Cumhurbaşkanımız yeni sistemin, yeni Türkiye'nin başında biz onu lider olarak göreceğiz, Türk halkı böyle istiyor."

BURHAN KUZU'DAN TEPKİ

CHP ve İyi Parti heyetleri İyi Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi. İyi Parti'nin seçimlere katılabilmesi için 15 CHP milletvekili istifa edip İyi Parti'ye geçmesinin ardından AKP Milletvekili Burhan Kuzu’dan gelen “kaos” mesajı dikkat çekti.

“Ey CHP’li vatandaşlarım! Atatürk’ün kurduğu partinizi Kemal Bey ne hale getirdi?” diyen AKP’li Burhan Kuzu sosyal medya hesabından “Aday olmaya bile cesaret edemeyen bir kişiden bu partiye ve ülkeye ne hayır gelir? Aday olmaması, ben İktidara ve hizmete talip değilim demektir. Bunu nasıl hazmediyorsunuz? Ana muhalefet partisi hayır kurumuna dönüştü. Kemal beyin basiretsizliğini Türk siyasi hayatı unutmayacak. 24 Haziran’da meydana çıkmaya korkuyor başka partilerden medet umuyor. Kemal bey kaçmaya alışkın. Seçimden de kaçıyor. Tıpkı 15 Temmuz’da kaçtığı gibi. Allah ıslah etsin” mesajlarını paylaştı.

AKP’li Kuzu’nun, “Daha önce de yazdım! Bir Ülkenin Ana Muhalefet Partisinin düştüğü hale bakın? Tek hedefi R.T.Erdoğan. Tamamıyla hırs, kin ve düşmanlık üzerine kurmuş siyasetini. Gerçekten çok acı bir tablo. Peki! Olacak bir şey değil ya, amacınıza eriştiniz! Ya sonrası? Tam bir KAOS. Millet bunu engeller” mesajı dikkat çekti.

BİR AÇIKLAMA DA HÜKÜMET SÖZCÜSÜ'NDEN

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, 15 CHP milletvekilinin İYİ Parti'ye geçmesine ilişkin "Bu, siyasi ahlaksızlığın en yeni ve en son örneğidir; açık bir siyasi mühendisliktir. Bu kirli ve ahlaksız icraatıyla CHP yönetimi, Cumhuriyetin kurucu partisi CHP’yi bir başka partiye stepne yapmıştır" dedi.

İlgili Haberler