CHP'li 15 vekil İYİ Parti'ye geçti

CHP'li 15 vekil İYİ Parti'ye geçti
İYİ Parti'nin seçime girme tartışmalarına son vermek isteyen CHP'de, 15 vekil partisinden istifa ederek İYİ Parti'ye geçtiklerini açıkladı. Peki, İYİ Parti'ye hangi vekiller geçti?

İYİ Parti'nin seçimlere katılabilmesi için, 15 CHP'li milletvekili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla istifa ederek İYİ Parti'ye katıldı. CHP heyeti, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek, İYİ Parti'ye katılan 15 milletvekilinin isimleri tek tek açıklandı. 

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve İYİ Parti'ye geçen 15 milletvekili, TBMM'de bir basın toplantısı düzenledi.

Altay, şu açıklamalarda bulundu:

"Türkiye’nin bu demokrasi ayıbından kurtulması lazım katılabilecek partilerin standartları bellidir. Demokrasimizin daha fazla tahrip edilmesini doğru bulmuyoruz. Biz yok edilen adaleti yeniden inşa edeceğiz. YSK’nın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan partilerin seçim gerekliliklerini tamamlayıp tamamlamadıklarına ilişkin istediği görüşün İYİ Parti açısında olumlu olmasına rağmen, YSK’da İYİ Parti adına olumlu bir yaklaşım olmaması, siyasi bir karardır. Dolu dizgin seçimlere giden bir parti için bu durum doğru olamaz. Biz bu demokrasi ayıbıyla mücadele edeceğiz. YSK'nın bu ayıba zorlanmasıyla mücadele edeceğiz.

Demokrasi bizim için değil, herkes için deriz biz. Bu sebeple yargının bu siyasi tasarrufunun ortadan kaldırılması için CHP’ye mensup 15 vekil bugün partimizden istifa edip İYİ Parti’ye geçmişlerdir."

HANGİ VEKİLLER İYİ PARTİ'YE GEÇTİ?

CHP'den İYİ Parti'ye geçen 15 vekilin isimler şu şekilde: 

Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal

Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer

Ankara Milletvekili Nihat Yeşil 

Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız 

Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın

Burdur Milletvekili Mehmet Göker

Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu 

Bursa Milletvekili Erkan Aydın 

Çorum Milletvekili Tufan Köse 

Edirne Milletvekili Okan Kaytancıoğlu 

İzmir Milletvekili Tacettin Bayır

Kayseri Milletvekili Çetin Arık 

Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Güler 

Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş.

TEZCAN: "BU TARİHİ BİR SORUMLULUK"

"15 arkadaşımız bir parti göreviyle CHP'den istifa edip İYİ Parti'ye geçmişlerdir. Bu, tarihi bir sorumluluk tarihi bir görevdir. tarih onları partilerinden ayrılan değil partisinin verdiği görev nedeniyle demokrasiyi kurtaran kahramanlar olarak yazacaktır.

Bu, zor bir görevdir. Bu attığımız adım demokrasinin önüne kurulan tuzağı temizleme adımıdır.

Bu tuzak dünkü YSK'daki tartışmayla açığa çıkmıştır. Kurul bir karar veremedi. Çok basit bir karar her seçimde kolaylıkla verilir. Kurul'un bu kararı pazartesiye ertelemesi sinsi planlar olduğunu göstertiyor.

81 milyon vatandaşın sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyoruz. Kavganın bile mertçe olanı makbuldür. Ve şimdi bu noktada mertliği bozacak adımlar atmanın peşindesiniz er meydanı şartların yaratmak bizim görevimiz.

15 arkadaşımız fedakarca bu adımı attılar. Bu karar Türkiye'yi demokrasiye taşıma kararıdır. 24 Haziran'a kadar başka tuzakların da kurulabileceğini biliyoruz. Bu halede olduğu gibi bundan sonraki süreçte de CHP büyük demokrasi davasını zafere ulaştırmak için CHP gerekli her adımı atacaktır."

İYİ PARTİ'YE GEÇEN VEKİL KONUŞTU

CHP'den istifa edip İYİ Parti'ye katılan Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, istifaya ilişkin konuştu. Demirtaş şöyle dedi:

"AK Parti ve MHP tarafından bir kumpas var, biz bu kumpası boşa çıkarmak ve Türkiye'nin önünü açmak için İYİ Parti'ye geçiyoruz. Seçilmesek de önemli değil, koltuğun önemi yok. Karar aşamasında Grup Başkanvekillerimizin değerlendirmesi oldu ve 15 vekil belirlenerek adımlar atıldı. Türkiye'nin içinde bulunduğu demokrasi sıkışıklığının önünü açmak için bu adım atılıyor. CHP'den istifa edip üyelik belgelerimizi (İYİ Parti'ye) verdik."

İlgili Haberler