Daha çok heykel dikeceğiz

Daha çok heykel dikeceğiz
Terör örgütü PKK’nın uzantısı KCK’nın sözde yöneticisi Sabri Ok, Türk askerine ilk kurşunu sıkan terörist Mahsum Korkmaz’ın Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde dikilen heykelinin kaldırılmasıyla ilgili “Zamanı gelince heykelleri tüm Türkiye’ye dikeceğiz” dedi.

Ok, terör örgütü PKK’nın haberlerini yayınlayan bir ajansa yaptığı açıklamada “Mahsum Korkmaz yoldaşımızın (!) heykeli ya da büstü orada nasıl yapıldı, kimin kararıyla yapıldı gerçekten bilmiyoruz” dedi. 

Haberi yokmuş!
 “Heykelin dikilmesi hareketimizin (!) kararı değil” diyen Ok, açık bir dille tehditte de bulundu:  “Tabii ki gün gelecek Egitlerin, Mazlumların, Kemallerin, Hayrilerin anıtları, büstleri anıları yaşatılacak ve Kürt halkı da bunları görecektir. Ama bugün böyle bir süreçte böyle bir kararımız yoktu. Bunu kim yaptı bilmiyoruz. Fakat AKP’nin ve Türk devletinin tahammülsüz, gerçekten böyle inkârcı, retçi,  halkın değerlerine saygısı olmayan bir şekilde şehitler mezarlığına saldırması halkın çok değer biçtiği bir ulusal kahramanın anıtını araçlarla yere devirip çekip götürmesine kimse hak tanımaz.” 

Vahşi tutumları olmamış
Son 30 yılda binlerce asker ve polisimizi şehit etmelerine ve bebekleri bile hunharca katletmesine rağmen PKK’yı  şirin gösterme çalışan Ok, “Bizim hiçbir zaman vahşi tutumumuz olmadı. Ama Türk devleti de sorumluluğunu bilerek Kürt halkının değerlerine saygılı olmak durumundadır. Değerlerine saldırması Kürt halkı için tabii ki bir direniş sebebi olur. Kürler tepki gösterir. Bu güne kadar halkımız en kötü zamanlarda boyun eğmedi, bundan sonra da hiçbir zaman boyun eğmez. Değerlerine karşı bir saldırı olursa tabii ki var gücüyle bir direniş geliştirir” diye konuştu.