"Devlet, darbecileri izliyor ve bekliyordu!"

Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu raporu açıklandı... Komisyon başkanı Reşat Petek, "kontrollü darbe" iddialarının, FETÖ'ye yardım ve yataklık anlamına geleceğini öne sürerken bir de "Böyle bir iddia herkesi kör alemi sersem zannetmektir" deyiverdi!

Halbuki o sözü bizim söylememiz gerekir. Zira "rapor" diye açıklananlarda basında çıkan bilgilerden başka tek bir bilgi var. O da cemaatin Türkiye haritasını beşe bölmüş olması. Fakat Reşat Petek de farkında değil ki gösterdiği o cemaat haritası, Sevr haritası ile birebir örtüşüyor! Buradan, cemaatin arkasında gerçekte kimin bulunduğu ortaya çıkıyor.

***

Raporda dilek ve temenniler var! Bir de FETÖ'yü 50 yıldır destekleyenler öne çıkarılarak son 15 yıldır iktidarın sorumluluğu küçültülmeye çalışılıyor.

"1992- 94 arasında Harp Okulu'na girenlerin daha fazla darbe girişimine katıldığını tespit ettik" denilerek hatta "CHP'ye FETÖ yardımı" diye makbuz gösterilerek iktidarın sorumluluğu minimuma indiriliyor!

Oysa sadece bu sütuna bakılsaydı, 2014 ve 2015 Yüksek Askeri Şuraları'nda, 100 tam puanla birinci sırada olan piyade komando kurmay albay Mehmet Alkanalka terfi ettirilmezken 2014 şurasında general yapılan 19 albaydan 12'sinin ve 2015 şurasında general yapılan 23 albaydan 20'sinin, 15 Temmuz darbesine karıştıkları gerekçesiyle TSK'dan atıldığı bilgisini de rapora ekleyebilirlerdi!

Adamları darbe yapsınlar diye generalliğe terfi ettirmişsiniz; şimdi "50 yıldır darbeye hazırlanıyorlardı" diye mazeret üretiyorsunuz!

***

Petek, istihbarat zafiyetinden bahsediyor! Açıkladığı MİT raporunda da "TSK içinde istihbarat yapamadığımızdan darbe girişiminin zamanı tespit edilememiştir" gibi sözler var!

İşte herkesi kör alemi sersem zannetmek budur!

Reşat Petek ve Hakan Fidan, 2 Nisan 2016 tarihli Türkiye gazetesinde, Fuat Uğur'un "Cemaat'in 'Hususiler'i darbe için Ankara'da toplandı" başlıklı yazısını okumadı mı? Bu bilgiyi bir gazeteciye kim verebilir? Fuat Uğur, "cemaatin içinden bir kaynağım" diyor! MİT'in cemaat içinde hiç adamı yok muydu?

Bakınız o kaynak ne demiş darbeden üç ay önce:

"Hususilerin önemli bir kısmı Ankara'da toplandı... Onlara yeni bir görev verilmiş. Fethullah Gülen 2016 yılında mutlaka halife olmak istiyor. Artık darbe çağrıları yapılmasının altında yatan sebep bu. Hususiler, ordu içindeki Cemaatçi subayları uyandırmakla görevlendirildi."

Fuat Uğur herkesi de uyarmış:

"Sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sayın MİT Müsteşarı Hakan Fidan, hatta herkesin takdirle karşıladığı bildiriyi yayınlayan Genelkurmay Başkanı Sayın Hulusi Akar?

Emin misiniz? Rahat mısınız bu konuda?

Tüm yaşadıklarımızdan sonra herkesin diken üstünde olması gerek."

***

Cemaatin darbe yaptırmak için hususileri Ankara'ya gönderdiği istihbaratı bir gazetede açıklanmış, bütün yetkililer uyarılmış ama MİT hâlâ "TSK içinden istihbarat alamadık" diyor!

Aynı gazeteci 21 Nisan 2016'da bir defa daha "Tavuk tarda sayılır" diye uyarmış:

"TSK içindeki kripto askerler artık darbe macerasına atılmak, kendilerini ateşe atmak istemiyorlar.

Bu yüzden -Hususiler tarafından- 'Sizi deşifre ederiz, hayatınız kayar' diye tehdit ediliyorlar.

Uyarmak gerekir ki, Devlet onları izliyor. İstihbaratıyla, tüm silahlı kuvvetler hiyerarşisi olarak komuta kademesiyle, hükümetiyle, emniyetiyle, halkıyla, siyasetçisiyle, STK'larıyla bir bütün olarak devlet 'suç' işlemelerini bekliyor. Yani 'tar' üzerinde hizalanmalarını. Teker teker sayacaklar hepsini."

İşte şimdi hepsi sayılmıyor mu?

Devlet ne yapıyormuş, söyler misiniz? İzliyormuş ve darbe yapmalarını bekliyormuş, değil mi?

Yazarın Diğer Yazıları