Futbolun Poseidonu Cevat Kol yazdı. Domenec Torrent Galatasaraylı futbolcuları tanımıyor!

Futbolun Poseidonu Cevat Kol yazdı. Domenec Torrent Galatasaraylı futbolcuları tanımıyor!

Ligde hedefi olmayan Gaziantep FK ile Avrupa defterini kapatan Galatasaray karşı karşıya geldi.

Son haftalarda aldığı skorlarla taraftarında hayal kırıklığı yaşatan Güneyin temsilcisi Gaziantep FK bu karşılaşmayı bir çıkış maçı olarak görürken Sarı Kırmızılılarda son haftalardaki performansının tesadüfi olmadığını göstermek için mücadele etti..
Kırmızı siyahlılarda Börven, Merkel, Mendyl sakatlıkları nedeniyle takımda yer almadı.
Galatasaray’da Mohamed ve Ömer Bayram kart cezalısı olduğu için takımda yer alamazken, teknik direktör Torrent kalede Pena’nın yerine Muslera’ya şans verdi.
Oyuna istekli ve arzulu başlayan taraf ev sahibi Gaziantep FK oldu. Galatasaray kalesinde sürekli gol aradı. Gol için her alternatifi denediler. Kanatlardan gelmeye çalışan kırmızı siyahlılar rakip atakları başlamadan bitirdi.

Ancak 34.dakikada Gaziantep FK savunmasının hatasını Gomes affetmedi.

Skor üstünlüğü yakalayan Galatasaray ilk yarının bitiş düdüğünü beklerken kalesinde golü gördü. Uzatmanın uzatmaları oynanırken Djilobodji Muslera’yı mağlup eden golü atarak ilk yarının skorunu tayin etti: 1-1

Gaziantep FK ikinci yarıya da istekli başladı. Golü düşünen ev sahibi takım savunma güvenliğini elden bırakınca Galatasaray çabuk çıkarak hücumda daha çok görünmeye başladı.

Kerem’in getirdiği toplara Gomis iyi vurabilse maçı koparacak golü bulabilirdi. Atamayana atarlar kuralı bu maçta da işledi. Golü isteyen, kovalayan Gaziantep FK Maxim ile 71.dakikada penaltı kazandı ve Maxim ile 2-1 öne geçti.

Galatasaray beraberlik gölünü ararken Gaziantep FK, Figueiredo ile farkı ikiye çıkardı. Bu galibiyete büyük katkı sağlayan Maxim’in hakkını teslim etmek lazım. Bir gol atarken iki golün de pasını verdi..
Böylece ev sahibi takım kötü gidişe noktayı koydu.

6 haftadır 3 puana hasret olan Kırmızı Siyahlılar için bu galibiyet kaymaklı baklava tadında oldu.

Tehlike bölgesinden uzaklaştı.

Galatasaray ise başa döndü..

İlgili Haberler