Ege Bölgesi'nde MHP heyecanı

Ege Bölgesi, MHP'nin oy potansiyelini artıracağı bölgelerin başında geliyor. Akşener'in İzmir mitingi çevre illerdeki MHP'lilerin özgüvenini artırmış durumda... Gündoğdu Meydanı, tarihinde ilk kez bir genel başkan adayının mitingine şahit olurken, "alan boş kalır, yapamaz" diyenleri de o coşkulu kalabalığıyla haksız çıkarmış oldu.

İzmir'den sonra Meral Akşener'in programını takip etmek için Aydın'daydık...

Akşener, Gündoğdu'daki mitingden sonra doğrudan Aydın'a hareket etti. Kaldığı otelde istirahate çekilmek yerine, gecenin bir yarısına kadar delegelerle istişarelerde bulundu. Sonrasında kendisini görmek için otele akın eden vatandaşlara yarım saate yakın hukuki süreçle ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Delegelerin %1'lik kısmının kadın olduğunu vurguladı ve yeni dönemde bu durumu değiştirme sözü verdi.

MHP tabanından çok sayıda insan Akşener'i görmek için otele gelmişti. Bir kısmıyla sohbet etme imkanımız oldu... Kimisi Ankara'dan, kimisi yarım saatlik yoldan gelen "taban" tabir edilen vatandaşların yorumları son derece çarpıcıydı.

Akşener'i desteklediğini söyleyen 2 çocuk sahibi ev hanımının; "Eğer MHP'de değişim olmazsa Başkanlık sistemi gelir ve ondan sonra da yapılacak bir şey kalmaz. MHP'deki değişimi engellemek, Türkiye'nin geleceğini engellemektir" sözleri, tabandaki bilincin en çarpıcı örneğiydi.

Bir başka partilinin oğluyla ilgili söylediği "baba bir seçim daha kaybetmek istemiyorum" sözleri de çok şey anlatıyor aslında.

MHP'liler artık iktidar olmak istiyorlar, bunun için de toplumun tüm kesimlerine hitap eden, herkesi kucaklayan, milliyetçilerin enerjisini içeride tüketmeyen bir ismi, genel başkan seçmeye kararlılar.

MHP'liler, yaşanan gelişmelerden dolayı tüm hukuki terimleri de öğrenmiş durumdalar... Tüzük kurultayından, genel başkanlık seçimine, yerel mahkemelerin çıkardığı karardan, Yargıtay'daki sürece kadar herkes konuya son derece hâkim.

Akşener'i destekleyen MHP'liler bilinçli, sabırlı ve inanmış bir profil sergiliyorlar. Tabii Akşener'e yönelen ilgiyi kendi çıkar hesabına yormak isteyen çok sayıda siyaset artığı suyu bulandırmak için her yolu deniyor. Akşener'in yanında fotoğraf verebilmek için insanları çiğneyip öne geçmeye çalışan isimler kendilerini hemen belli ediyor. Bölgesinde MHP'nin oyunu baraj altı bırakıp, partiye zarar vermiş isimlerin de bu kareye girme uğraşlarının olduğu mutlak.

Yeni dönemde muhtemelen bu isimlerin sabotaj girişimlerini, partinin son derece bilinçli hale gelmiş tabanı engelleyecek.

***

Akşener, yoğun programdan sonra sabah 9'da otelden çıkarak Nazilli Belediyesi'nde vatandaşlarla buluştu. Oradan Aydın'ın bir başka ilçesi olan İncirliova'ya geçerek Belediye'yi ziyaret etti. Nazilli ve İncirliova'nın MHP'li belediye başkanları Akşener'e desteklerini açıkladılar.

Kilis, Söğüt, Bursa, Balıkesir, İzmir ve Aydın mitinglerini takip edince insan kendisini seçim öncesi dönemdeymiş gibi hissediyor. Kalabalıklar, kentin her yerinin 3 hilalle süslenmesi, atılan sloganlar... Beklenti çok büyük...

Siyaset kurumundaki derin güvensizliğin, MHP'de değişim süreciyle birlikte olumlu bir rüzgâra dönüştüğü mutlak.

Alternatif arayanlar, siyasette yeni yüz ihtiyacı duyanlar, yıpranan liderlerden sıkılan tüm seçmen MHP'ye yöneliyor. Tabii burada en önemli husus, Türkiye'nin üniter yapısını tehdit eden iç ve dış gelişmeler karşısında hükümetin belirsiz tavrı... Hükümet kendi içinde kavga ederken; Kilis'e bomba yağıyor, büyükşehirlerde canlı bombalar kol geziyor, Nusaybin'de şehit üstüne şehit veriliyor, ekonomi belirsiz bir seyirde, dış politikada ise tek başına kalan bir Türkiye gerçeği var...

Tüm bu gelişmelerin yanında güç sahiplerinin "Türk milleti" kavramının içini boşaltıp farklı kavramlar ithal etme çabaları MHP'deki değişim sürecini çok daha önemli kılıyor.

Yazarın Diğer Yazıları