Ev sahiplerinin aylardır beklediği karar sonunda çıktı

Ev sahiplerinin aylardır beklediği karar sonunda çıktı
Milyonlarca ev sahibinin aylardır beklediği haber sonunda geldi. AK Parti Milletvekili Yakup Otgöz güzel haberi verdi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

AK Parti Milletvekili Yakup Otgöz, Resmi Gazete'de yapılan duyuruyla turizm amaçlı kullanılan bağımsız villa ve evlerin süresinin bir yıl daha uzatıldığını açıkladı. Bu karar, başlangıçta çözüm bulunamamasına rağmen, vatandaşların talepleri üzerine ertelendi.

Otgöz, yapılan düzenlemelerin sadece belirtilen konut tiplerini kapsadığını ve altyapı sorunuyla ilgili çıkan haberlerin doğru olmadığını vurguladı. Yapılan erteleme sayesinde Airbnb gibi platformlardan ev kiralayan ev sahipleri de memnun kaldı. Erteleme kapsamında apart daireler dahil değil, sadece bağımsız villa, ev ve konutlar yer alıyor.

Yeni düzenlemeler kapsamında, 1 Ocak tarihinden itibaren yürürlüğe giren düzenlemede bazı değişiklikler yapılacak. Konutların turizm amaçlı kiralanmadan önce izin belgesi alması gerekecek ve izinsiz kiralamalar için ciddi para cezaları öngörülecek. Ev sahiplerine, izin belgesi alıp faaliyete geçmeleri için 15 gün süre verilecek ve süre sonunda izin belgesi olmadan kiralama yapan ev sahiplerine her konut için 100 bin TL para cezası kesilecek. Süre sonunda izin belgesi alınmaz ve kiralama işlemlerine devam edilirse ev sahiplerine 500 bin TL para cezası kesilecek.

1 SENE DAHA UZATILDI

Milletvekili Yakup Otgöz, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, vatandaşların talepleri doğrultusunda yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlandığını belirterek, düzenlemenin binlerce vatandaşın sorununu çözdüğünü ifade etti. Milletvekili Yakup Otgöz, "Günlük kiralamalara müjde. Vatandaşımızın talepleriyle en üst düzey görüşmelerimizi yaptık. Görüşmeler olumlu sonuçlandı. Resmi Gazete aracılığıyla paylaşılan yönetmelikle bağımsız birim olan villa, ev gibi konut sahiplerinin başvuru yapmaları halinde turizm amaçlı kullanılması için bir sene daha süre verilecek” dedi.

Bu izinle birlikte Fethiye, Milas Ören, Seydikemer, Dalaman, Datça, Kaş, Kalkan gibi ilçelerde yer alan binlerce vatandaşımızın sorunu da çözülmüş oldu diyen Otgöz, “Düzenlemede Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan'a teşekkür ederim. Herkese hayırlı uğurlu olsun" İfadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.