Ey Amerika, ya Sen Rusya

                Ey Amerika, bizler Türk milleti olarak seni çok iyi tanıdık. Seni tanıdığı halde tanımazlıktan gelenler, sadece senden beklentisi olanlardır. Onların ki makamlarını korumak ve yedi göbek geleceğini kurtarmak içindir. Bazıları, sana bizi kullan diyebilirler, bazıları ise senin emirlerini görev telakki edebilirler. Biz biliriz ki tüm bunlar onların Türk milletine olan düşmanlığından ve çıkar kaygısına kapılmasındandır. Senin yaptıkların ise kendi ülkenin çıkarlarını başkalarının kanının dökülmesinde arayan kapitalist ideolojinin uşakları tarafından yönetilen bir ülke olmandandır.

                Bizler senin bugüne kadar yalan, dolan ve iftiralarla kanlarını akıtarak, zenginliklerine konduğun ülkeleri nasıl işgal ettiğini çok iyi biliriz. Sizin ne dostunuz, ne de müttefikiniz olur. Sadece kullanmak üzere dost göründüğünüz ülkeler bulunur. Bu ülkeleri de tıpkı bizim gibi  kullanmak üzere, seviyormuş gibi yapar ve işinize gelmediği zaman da sırtından bıçaklarsınız. Bundan dolayıdır ki tarihe hainlikleriniz ve sömürgeci davranışlarınız birer kara leke olarak geçmiştir.

                Ha Müslüman kanı akıtılması için de ayrı bir canavarlığınız vardır. Libya'yı, Mısır'ı, Irak'ı ve Suriye'yi nasıl bir kaosa sürüklediğiniz, onlarca mala ve cana nasıl mal olduğun pek de eski sayılmaz. Geçmişte oynadığın Ermeni oyunuyla, Çekiç Güç operasyonlarıyla, Kıbrıs'taki haklı harekatımız sonrası uyguladığınız ambargolarınızla, sanayimizi çökertme gayretlerinizle, şimdi de PYD aracılığı ile PKK'ya yaptığınız silah ve siyasi desteğinizle ve Ruslarla yaptığınız anlaşmalarla Türkmenleri yurtlarından edişinizle sahnede tekrar görülmektesiniz.

                Unuttuğunuz ise Vietnam'da, Irak'ta, Kore'de ve daha bir çok yerde düştüğünüz hezimetin daha kötüsünü size bizim yaşatacağımızdır. Satışlarınızın sonucunda öyle bir duruma düşeceksiniz ki kimse sizi kurtarmaya cesaret dahi edemeyecektir. Halinize bakıldığı zaman hiç tarih okumadığınız anlaşılıyor. Eğer okusaydınız, bu hataları yapmayıp dostluk nedir bilirdiniz. Siz devletler arası dostluk yoktur, çıkar ilişkisi var diye düşünün. O çıkar ilişkisi bir gün sizi kendi oluşturduğunuz batağa saplayacaktır. 

***

                Ya sen Rusya, sana ne demeli? Bugüne kadar döktüğün Türk kanını dökmeye devam edeceğini ve sömürü anlayışını sürdüreceğini mi sanıyorsun? Ahıskalı, Kırımlı kardeşlerimizi yurtlarından ettiğiniz. Asya coğrafyasındaki Türkleri nasıl sömürdüğünüz. Halen 50 milyon Müslüman Türk'e esaret hayatı yaşatıp, sömürmeye devam ettiğiniz. Geçmişte tek bağımsız Türk devletini ortadan kaldırmak için Ermenileri kullanışınız, Kars'ı, Ardahan'ı ve Batum'u işgal edişinizi unutmadık.

                Senin pisliklerine dur diyebilmek için Sarıkamış'ta binlerce askerimizi şehit verişimizi. Komünist ideolojinizi ülkemize hâkim kılma adına on binlerce insanımızı ve milyarlarca servetimizi kaybedişimizi. Bu günlerde ise Türkmenleri katlederek topraklarından edişinizi hep hatırlayacağız. Hatırlamakla kalmayıp, en kısa zamanda da bunun hesabını soracağız. Sizin de Coniler gibi geçmiş tarihi çabuk unutmanızdır. Bugün güçlü olabilirsiniz, geçmişteki gibi Coniler ve ayılar birlikte hareket de edebilir. Ama bunun da bir hesabını sorulacağı ve bu vaktin yaklaştığı bilinmelidir.

                Tabii ki sadece suçlu biz miyiz diyorsunuz. Tüm bunlar olurken bizleri siz cesaretlendirdiniz mi diye de soruyorsunuz? Asıl bizi sizin yöneticileriniz bu yola itti diyorsunuz. Son zamanlarda Irak'ta ve Suriye'de takip ettiğiniz politikalarla, hem kendi halkınızı mağdur ettiniz, hem de bizim iştahımızı kabarttınız diye düşünüyorsunuz. Daha dün Türklüğü ayaklar altına alarak, Irak'ta ve Suriye'de Türkmenleri yalnız bırakmadınız mı? Irak'tan Peşmerge getirtip Kobani'yi kurtarmadınız mı? PYD liderini Türkiye'ye davet edip, yaralılarını Türkiye'de tedavi ettirmediniz mi? Çözüm süreci diye PKK'yı bugünkü haline siz getirmediniz mi? Eh o zaman neden bizlerin yaptığını yadırgıyorsunuz diye sorduğunuzu duyuyoruz. Buna vereceğimiz cevap, bunu yapanlar da zamanı gelince yaptıklarının hesabını verecektir. 

***

                Siz Türkiye'yi idare edenler, yeter artık aklınızı başınıza toplayın. Geçmişte yaptıklarınızla yüzleşin. Yüzleşin ki bir daha aynı hatayı yaparak milleti mağdur etmekten, düşmanlarımızı güldürmekten, onları şımartmaktan ve milleti mağdur etmekten vaz geçin. Akın akın gelen kaçkınlar için Avrupa sınırlarını açın, gelen kaçkınlar nereye istiyorsa oraya gitsinler. Bugüne kadar hep biz düşündük bırakın bundan sonra da onlar düşünsünler.

Yazarın Diğer Yazıları