Ey Bahçeli böyle mi olmalıydı?

                MHP ve ülkücü camianın böyle bir olay yaşadığı ne duyulmuş ne de görülmüştür. Bu yaşananlar tarihe geçecek bir vakıadır. Bize ne oldu da bu hale düştük, bilemem ama, olanları ilk defa yaşar olduk. İnsan düşünmeden edemiyor, akla ilk gelenler ise ülkücülüğümüzü mü, yoksa inandığımız değerlerimizi mi kaybettik oluyor. Eğer değerlerimizi kaybetmediysek birilerinin oyuncağı olduk demektir. Amacımız ülke yönetimine talip olup, vatanımız ve bayrağımızı hak ettiği yere taşımak olması gerekirken, başında bulunduğunuz partimizi bölücülerin gerisinde bırakarak, dava adamı olarak göstereceğimiz duyarlılığımızı, demokratik anlayışımızı ve hukukun üstünlüğü ilkesini çiğner oldunuz.

***

                Ülkücü camianın yaşaması için canını hiçe sayan, bu dava uğruna kanını döken, yakınlarını fidanken kara toprağa verenlerin sayesinde makam ve mevkilere gelerek korumanız gereken bu insanları oralardan uzaklaştırmayı liderlik saydınız. Sizin oralarda olmanız için gecesini gündüzüne katanları ise hainlikle veya ajanlıkla suçladınız. Yetmemiş olacak ki dava arkadaşlığı yerine yol arkadaşları oluşturarak kardeşliği yok saydınız. Başkalarının dışladığı veya attığı kişilerden medet umarak oralarda biraz daha kalmayı kâr saydınız.

                Bin bir emeklerle kurulan teşkilatları birer birer çökertmek suretiyle insanları uzaklaştırmayı marifet atfettiniz. Salı konuşmalarıyla problemleri çözdüğünüzü sanarak, halkın karşısına çıkmaktan kaçındınız. Genel merkezi bir tekke görünümüne çevirerek el öptüren şeyhler gibi davranmayı maharet kabul ettiniz. Sizi seven ve destekleyenleri adam yerine koymayarak, dahası azarlayıp partiye sokturmazken, Türkiye'yi bir çiçek tarlasına benzetip bölücüleri meşrulaştırmaya gittiniz. Ülke meselelerinin çözümü yolunda bir fikir üretemezken, üretenleri dinleme yerine makamınızdan kovdunuz.

                Ülkücü camianın kutladığı belli günleri yasaklayarak, insanların buluşup dertleşme ve hasret gidermelerini bile çok gördünüz. Türkçüler gününü bile milliyetçiler gününe dönüştürerek Türkçüyüz diye haykırmamıza engel oldunuz. İnsanlarımızın kılık kıyafeti ve bıyıklarıyla uğraşmayı bir görev sayarak, modernleştiğinizi sandınız. Meclise giren başörtülü vekilin başını açtırmayı, okul bahçesine başörtüsüyle giren velileri dışarı attıracak genelgeyi yayınlayarak inançları yasakladınız. Bir kısım bahanelerin arkasına sığınarak çocuk tacizcilerini savunanları akladınız. Başında bulunduğunuz partinin kurucusuna hakaret edenleri yanınıza alarak vefasızlığınızı gösterdiniz.

                 İkiz yasalara imza atarak, ülkenin geleceğine ipotek konmasına göz yumdunuz. Bölücü başını astırmayarak bölücüleri cesaretlendirip, azgınlaşmasına neden oldunuz. Bu görevi ülkücü irade doğrultusunda yürütemediğiniz söylendiğinde söyleyenleri susturmaya kalktınız. Kongre isteyenleri ihraç ederek, demokrasiyle yakından uzaktan ilginizin olmadığını ispatladınız.

***

                Sayın Bahçeli; tarih sizden nasıl bahseder bilemem, ama pek de iyi bahsetmeyeceğini düşünüyorum. Çünkü siz hiçbir parti liderinin yapamadığı ve yapmayacağı şeyleri yaptınız. Ülkücü camiayı kırk parçaya ayırarak kardeşleri birbirine düşman ettiniz. Yaptıklarınızla ne kadar övünseniz azdır. Yasalara saygılıyız diyerek yasaları yok saymanıza şahit olduk, ancak partimiz uğruna kendini paspas yapanlardan gidişatı beğenmeyip  bırak artık diyenleri neden yok sayıyorsunuz bunu anlayamadık.

                Eğer davanızda samimi iseniz bırakın inatlaşmayı, bu partinin tabanına güvenin ve kongreyi kendiniz toplayarak samimiyetinizi ispatlayın. Eğer bunu yapmanıza bir engel varsa, nedenini camiaya  anlatın ki insanlar sizlerin yanında saf tutsun. Yoksa ilk seçimde partiyi baraj altı bırakarak meclisteki ülkücü camianın sesini susturacaksınız. İşte o zaman bu camia size hakkını helal etmeyeceği gibi gelecekte pek de hayırla yad etmeyecektir. Halen birilerini karalayarak oralarda kalmayı düşünüyorsanız bilesiniz ki o karaladıklarını da en tepe noktalara taşıyan kişi olarak yine siz zan altında kalacaksınız. Yanlış yapıyorsunuz sayın Bahçeli. Bize bunları yaşatmaya hakkınız yok. MHP gibi onca şehidi ve gazisi olan bir ideoloji partisi bu hale düşürülmemeliydi.  

Yazarın Diğer Yazıları