Hagi’nin hataları...

İstanbul ekipleri adına ilginç olan sezonda ilk devrenin sonuna gelirken, her iki takımında durumu gerçekten iki büyük takıma yakışır gibi değil...
Beraberliğin Galatasaray ve Beşiktaş için de hiçbir anlamı olmadığı maçta, alınacak galibiyet biraz umut, biraz nefes olacaktı...
Bunun için de sahadaki iki takım da kazanmak adına her şeylerini ortaya
koymalıydı...
17 puanla ligin 10. sırasında yer alan Galatasaray’ın hocası geçen hafta Kayserispor karşısında beğendiği
takımında, tek değişiklik yaparak Barış’ın yerine Cana’yı alarak başladı...
Bu düşünce ilk bakışta doğru bir düşünceydi. Ancak Hagi, geçen haftanın başarılı adamı Ali Turan’ın yapacağı manasız hatayı hiç hesaba katmamıştı... Galatasaraylı olması için uzun bir süre beklenen bu futbolcunun yaptığı hata affedilir gibi değildi.
G.Saray’ın dün gece iki önemli yanlışı vardı. Birincisi sarı-kırımızılar eskiden kalma alışkanlıkları ile kaptırdıkları her akın kendilerine tehlike olarak geri döndü. İkincisi Aslan sahaya yine golcüsü olmadan çıktı.
İkinci yarının hemen başında Ali Turan’ı çıkartarak yerine Mehmet Batdal’ı alan Hagi, şekil olarak doğruyu yaparken, sakatlığı geçen Baros’u daha sonra Elano’nun yerine alarak büyük bir yanlış yaptı.
Baros’u almayı düşünen bir hocanın, daha önce Batdal’ı alması Hagi’ye yakışmadı. Zira bu değişikliklerden sonra orta sahada dinamizmi bozulan Galatasaray, rakibine daha çok pozisyon vermeye başladı.
Mert Nobre’nin golü Hagi’nin yaptığı hatalı değişikliklere tam bir cevaptı.
Dün gece Ali Sami Yen’deki son derbi  rakibe değil ev sahibine ‘Cehennem’ oldu..

Yazarın Diğer Yazıları