Kredi çekerken bankalara artık o belge verilecek ‘Yeni dönem başladı’

Kredi çekerken bankalara artık o belge verilecek ‘Yeni dönem başladı’
Bireysel Emeklilik Sisteminde (BES) yeni dönem 1 Ocak itibariyle başladı. Kredi çekerken o belge teminat olarak sunulabilecek.

Yeni yıla girilmesiyle birlikte pek çok değişiklik hayatımıza girdi. İnşaat sistemi, cafe ve restoranlardaki fiyat listesi, yolcu otobüslerine araç takip sistemi gibi birçok değişiklik 1 Ocak itibariyle yürürlüğe girdi.

Bu değişiklikler arasında BES’te yer aldı. Bankalardan kredi çekmek isteyen bireysel emeklilik katılımcıları, artık BES sözleşmelerini teminat olarak sunabilecek.

BES’teki bu yeni uygulama 1 Ocak itibariyle yürürlüğe girdi. 2023’ün Mart ayında BES ile ilgili düzenleme yapıldı. Yapılan düzenleme ile BES sözleşmelerinin bankalarda artık teminat olarak gösterilmesine imkan tanınacak.

birikim9.webp

DEVİR İÇİN BANKAYA BAŞVURULACAK

Buna göre BES katılımcıları olan müşteriler sözleşmelerini bankalara teminat olarak gösterebilecek ve katılımcısı olduğu bankalardan uygun faiz ve şartlarda kredi çekebilecek.

Yeni başlayan uygulama ile BES katılımcısı olan müşteriler, devlet katkısı hariç birikiminin bir bölümünü veya tamamını alacağı devri sözleşmesi ile birikimin bankaya verebilecek.

Katılımcılar alacağını devretmek isteyenler içim bankaya başvurması gerekecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.