Kurtarılan kuvvet komutanları nerede?

Kurtarılan kuvvet komutanları nerede?
15 Temmuz darbe girişimi sırasında bütün kuvvet komutanları ve Genelkurmay Başkanı Akar kaçırıldı. Fakat Akar dışında hiçbir kuvvet komutanının kurtarıldığına yönelik yönelik görüntü veya fotoğraf servis edilmedi.

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından yurdun dört bir yanında protesto gösterileri düzenlendi. Ordunun başında bulunan Orgeneral Hulusi Akar yaptığı açıklamada bütün kuvvet komutanlarının görevlerinin başında olduğunu açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ise yaptığı açıklamada bütün kuvvet komutanlarının kurtarıldığını ifade etti.

1. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ise yaptığı bilgilendirme konuşmasında kuvvet komutanlarının durumuyla ilgili bir bilgi veremeyeceğini belirtti.

Fakat kuvvet komutanlarının hiçbirinin henüz bir fotoğrafları basınla paylaşılmadı. Orgeneral Akar dışında hiçbir kuvvet komutanının darbe girişiminden sonra fotoğrafı görülmedi

ŞU ANA KADAR NE BİLİYORUZ?

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal İstanbul Moda’da katıldığı bir düğünden helikopterden inen askerler tarafından kaçılırdı. Ünal’ın kurtarıldığına ilişkin herhangi bir görüntü ortaya çıkmadı.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak’tan darbe girişiminden sonra haber alınamadı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Kara Kuvvetleri komutanımız rahattadır” açıklamasını yaptı. Çolak’ın kurtarıldığına ilişkin herhangi bir görüntü ortaya çıkmadı.

Jandarma Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Galip Mendi: Hakkında en çok bilgiye sahip olduğumuz kuvvet komutanı. Galip Mendi dün akşam saatlerinde yapılan bir operasyon sonucu Akıncılar 4. Jet üssünden kurtarıldı. Mendinin kurtarılmasıyal ilgili herhangi bir kare servis edilmedi.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu: Darbe girişiminin ardından Bostanoğlu’ndan bir haber alınamadı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Bostanoğlu ile irtibat sağlandığını belirtti.