Makam mı, yaşam mı?

                Ey iktidar, nedir bu başkanlık tutkunuz? Partilerin kapısını çalıp ısrarla konuyu görüşelim diye yuvarlak masa toplantıları? Yoksa niyetiniz, yangın yerine dönen ülkenin sorunlarını karartarak yeni gündemler oluşturmak, insanları meşgul etmek mi? Halk da; partiler bir araya gelsin, oluşan yangını nasıl söndüreceklerini veya ülkeyi pahalılıktan nasıl kurtaracaklarını tartışsınlar diye bekliyor. Ama sizin tek derdiniz başkanlık olmuş. Ülkenin yanıp yıkılması önemli değil. Yeter ki sizin koltuklarınız sağlam olsun.

***

                Farz edin ki başkanlık tamam. Ne olacak? Irak ve Suriye'deki Türkmenler, Çin'deki Uygurlar, Rusya ve İran'daki Türkler bağımsızlığına mı kavuşacak? Yoksa petrol, doğal gaz, elektrik ve su bedava mı olacak? Ya da gıda fiyatları ucuzlayıp, çalışanın ücretlerine zam mı gelecek? Ülkenin bir bölgesinde ayaklananlar hendekleri kapatıp özür mü dileyecekler? Güvenlik güçlerinin şehit düşmeleri mi önlenecek? Bunlar hayal olduğuna göre, nedir sizin derdiniz?

                İktidar sizsiniz! Başbakan sizden, Cumhurbaşkanı sizden, yoksa aranızda anlaşmazlık var da biz mi bilmiyoruz? Muhtarları toplayarak, yandaş kuruluşlarla bir araya gelerek, halkın oyunun yarısını aldık diyerek, makamlarınızı daha da güçlendirip milleti yok sayarak, bir şeyler yapacağınızı sanıyorsanız, her zamanki gibi "Bizi aldatmışlar" demekten kendinizi kurtaramazsınız. Sizlerin asıl yapması gereken; dürüstçe halkın karşısına çıkıp "kandırıldık değil, biz yıllardır sizi çıkarlarımız kullandık" diyerek öncelikle özür dilemek olmalıdır. Ayrıca içinizdeki Türk düşmanı ve PKK yandaşlarını temizlemelisiniz.

                 Ülkede terörün böylesine güçlenmesinde ve bu kadar azmasında payımız nedir diye hiç düşündünüz mü? Yok güç benim elimde her istediğimi yapar bu halkı da hizaya sokarım diyorsanız hizaya girersiniz. Gündüz hendek kazıp duvar örenlerin, hastalanmaları halinde ellerindeki yeşil kartlarla tedavi olması ve akşam bedava elektrikle bölücü yayınları izlemelerine, neden hâlâ seyircisiniz? Bu olaylar neden Yozgat'ta, Kayseri'de, Çorum'da olmuyor da büyük şehirlerin belli semtleri ile Güneydoğu'da oluyor, hiç araştırdınız mı? Yoksa gündüz külahlı, gece silahlılarla mı birlikteyiz?

***

                Ya sen ana muhalefet, yeter artık şu ikili oynamaya bir son ver. Biriniz şehit cenazesinde, diğeriniz terörist cenazesine giderek halkı kandırdığınızı sanmaktan vazgeçin. İktidarın attığı her olayın peşine takılarak eleştiri getirme yerine fikir üretin. Partiyi önüne geçilmez duruma düşürme yerine aslına döndürerek gerçek muhalefet yapın. Bırak olaylar olsun, iktidar yıpransın demek yerine ülkenin kaosa sürüklenmesine seyirci kalmayın. Liderin koltuğunu sağlamlaştırarak üç beş kişinin bundan geçinmesi yerine halkın yanında ve vatanın selameti için çalışın.

                MHP ya sen! Sen ne diye hâlâ oyunda ve oynaştasın. Salı vaazlarıyla iktidara talip mi olacağını sanıyorsun? Bugüne kadar ülke sorunlarıyla ilgili ne ürettiniz? Ürettiğiniz tek şey, yanlışlarınızı dile getirenlere hain damgası vurarak partiden uzaklaştırmak oldu. Az olsun benim koltuğum sağlam olsun mantığı ile o güzel ideolojilerin üstünü sıvamaktan başka hiçbir işe yaramadınız. Yeter artık bu insanların sırtından inin de, bu ulvi davanın bayrağını surlarda dalgalandıracaklar gelsin. Ha, bölücülerin temsilcilerini konuşmak bile bu ülkeye ihanettir.

Son terör olayı başta olmak üzere terörde şehit olanlarımıza Allahtan rahmet, milletimize baş sağlığı diliyorum.

 

Yazarın Diğer Yazıları