Menbiç'ten seçim hediyesi olur mu?

Binali Yıldırım, "Türkiye'nin üzerinde bir plan var, plan çok açık; Türkiye'nin güneyinde bir terör devleti kurulmak isteniyor. Böylelikle Türkiye'yi terbiye edeceklerini zannediyorlar. Bu planın önündeki en büyük engeli de Recep Tayyip Erdoğan olarak görüyorlar. Onun için uyanık olacağız, düşmanlarımıza fırsat vermeyeceğiz." dedi.

Türkiye'nin güneyinde bir terör devleti kurmak isteyen değil kuran kim? ABD değil mi? PYD/YPG güçlerini silahlandıran, eğitim veren, 60 bin kişilik ordu haline getiren ABD değil mi?

Fırat'ın doğusu denilen bölgede böyle bir yapı oluşturulmasına zemin hazırlayan ne oldu? Suriye'nin kaosa düşmesi değil mi? Peki Suriye'yi kaosa düşüren kim? Suriye'deki sözde muhalifleri silahlandıran, onlara eğitim, lojistik destek ve silâh veren kim? ABD'nin Suriye projesini uygulayan kim? AKP iktidarı değil mi?

Şimdi, Türk askerinin Menbiç'te ABD askerleri ile birlikte devriye gezmesi bu projeyi durduracak mı?

***

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da "İnşallah bir an önce Menbiç'te (ABD ile mutabakata varılan) bu yol haritasını uygularız. Daha sonra diğer şehirlere de geçeriz. Amacımız, YPG'nin kontrol ettiği tüm bölgelerde onları buradan çıkartarak bu bölgeleri istikrara kavuşturmaktır. Amacımız yine buraları o şehirlerin insanlarına vermektir." dedi.

İyi de bu nasıl olacak? Suriye'de ABD'nin projesine uymak, kendi kurduğu IŞİD'i bahane olarak kullanarak bu ülkeye asker sokmasına göz yummak, ABD'nin izin verdiği yerlere girmek, devlet kurduğu yerlere hiç dokunmamakla mı?

Fırat'ın doğusundan hiç bahsedemiyorlar ama Menbiç'te Amerikan askeri ile birlikte devriye gezmeyi abartarak sanki zafer kazanacakmış gibi konuşuyorlar!

Çavuşoğlu, "Hayırlı olsun. Askerlerimiz orada, hareketlilik başladı. Biliyorsunuz bizim askerlerimiz yola çıktığı zaman Fırat Kalkanı'nda da böyle oldu, Afrin'de de böyleydi, arkası da gelir ve Menbiç en kısa süre içinde inşallah YPG'den, PKK'dan temizlenecek ve gerekli adımları atacağız" dedi.

Arkası seçimden sonra gelecek öyle mi? Menbiç hareketinin ne demek olduğunu, CIA'nın beyin takımından Henry Barkey "Menbiç, Erdoğan için seçimler yüzünden önemliydi, ABD Erdoğan'a bir hediye verdi" diye açıklamadı mı?

***

Binali Yıldırım da hâlâ, "Bize düşen Suriye'de, Irak'ta iç karışıklığı sona erdirmek ve acı çeken bu insanların yurtlarına salimen dönmelerini sağlamak." diyor.

Şimdiden dört milyon Suriyeli Türkiye'de! İki milyon kişinin de İdlip'den gelmesi söz konusu! Üstelik Suriye'yi iç karışıklığa sürükleyen AKP'nin uyguladığı Amerikan politikalarıdır.

Yıldırım, "Devlet de bölgedeki Kürt kardeşlerimizin konularıyla ilgili çok açılım yaptı fakat bu terör örgütü bunları gölgelemek için elinden geleni yaptı." diyor.

Terör örgütüne verilen rol budur zaten! Siz ise yaptığınız o açılımlar sırasında terör örgütüne operasyonları durdurmadınız mı? Hendek açmalarını seyretmediniz mi?

Yıldırım, "Türkiye'de hepimizin de sorunu PKK, FETÖ, DEAŞ terör sorunudur. Bunlar proje örgütlerdir, ağababası dışarıdadır." diyor.

PKK'nın yeniden palazlanması, açılım politikalarınız yüzünden olmadı mı? FETÖ, sizin döneminizde devlet içinde devlet olmadı mı? Türk ordusuna kurulan kumpasın sorumlusu sadece FETÖ mü? Devleti FETÖ mü yönetiyordu siz mi? IŞİD, Türkiye üzerinden geçmedi mi?

Tayyip Erdoğan da "24 Haziran'da Cumhur İttifakı'na verilen her oy, darbe ve kriz üreticisi eski Türkiye sisteminin tabutuna çakılmış son çivi olacaktır." diyor! Darbe ve krizleri bir kenara bırakırsanız, "Eski Türkiye" dediği cumhuriyetin kuruluş felsefesidir. "Yeni Türkiye"nin kitabını ise CIA ajanı Graham Fuller yazmıştır.

Yazarın Diğer Yazıları