MHP'li Yalçın: "Erdoğan'ı vatana ihanetten yargılayacağız"

MHP'li Yalçın: "Erdoğan'ı vatana ihanetten yargılayacağız"
MHP lideri Bahçeli'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek açıklamalarının yankıları sürerken, MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın'ın 2015'de Yeniçağ'a verdiği röportaj tekrar gündeme geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğiz" açıklamasının yankıları sürmeye devam ediyor. 

Bahçeli'nin destek mesajlarına, AKP cephesinden olumlu adım gelirken; daha önce Erdoğan ve Bahçeli'nin birbirleri için hakarete varan tartışmaları akıllara geldi.

Sosyal medyada da paylaşım rekorları kıran görüntülerin ardından, MHP Genel Başkanı Semih Yalçın'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan için sözleri de tekrar gündeme geldi.

"Biz AKP’yi yargılayacağız" diyen Yalçın'ın, Yeniçağ gazetesinde Selcan Taşçı Hamşioğlu'na verdiği röportajda, MHP lideri Bahçeli'nin sözlerini yorumlarken, "Genel Başkanımızın konuşmasından ilk çıkan sonuç şuydu: İktidara geldiğim gün Cumhurbaşkanını vatana ihanetten yargılayacağım!" ifadelerini kullanması dikkat çekti.

Yargılama için hukuki zeminin hazırlandığının altını çizen Yalçın, "MHP'NİN EN BÜYÜK SEÇİM VAADİ" başlığı ile yayınlanan röportajda sözlerine şöyle devam etti:

"Bu söyleyenlere şunu soralım: MHP’den AKP’ye eleştiri kesildi mi? Hayır, tam tersi. HDP-AKP çoğu konuda anlaşmışlar. CHP de çözüm sürecinde onlarla uzlaşma sağlayabiliyor. Bu üçüne karşı, ifade edilen bu varyasyonların dışındaki tek parti MHP aslında. Sadece “doğmamış çocuğa entari biçmemek” yahut “koalisyon 8 Haziran’ın konusu” diye değil çok daha önemli bir nedeni daha var MHP’nin “AKP ile koalisyon” iddialarına karşı çıkmasının:

- Biz AKP’yi yargılayacağız. Millete söz verdik. Seçim beyannamemizin en vurucu yeri buydu aslında. Havuz medyasının işine gelmemiştir; diğerleri de baskıdan korktu herhalde; bu kısmı öne çıkarmadılar. Hatta sakladılar. Oysa Genel Başkanımızın konuşmasından ilk çıkan sonuç şuydu: İktidara geldiğim gün Cumhurbaşkanını vatana ihanetten yargılayacağım!

- Var mı bunun somut, hukuki, teknik bir hazırlığı?

- Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu üzerinden yapacağız. Bakanlar, bakan çocukları, bütün avanesi... En büyük vaatlerimizden biri bu. Bunu niye öne çıkarmadılar bilmiyorum.

"Cumhurbaşkanı çocukları, bakan çocukları yargılanacaklar” diyoruz.  Çözüm sürecini kesip atacağız. İmralı görüşmelerine katılanların hepsi yargılanacak. Yasayı değiştirdikleri için azade olduklarını zannediyorlar. Sorarım; 32 yıl sonra 12 Eylül’ü yapan zorbalar, generaller nasıl yargılandı? İntikam peşinde değiliz."

Röportajın tamamı için tıklayınız...

İlgili Haberler