Rıza Çalımbay'ın fendi Farioli'yi nasıl yendi

Rıza Çalımbay'ın fendi Farioli'yi nasıl yendi

GÜREL YURTTAŞ / Yeniçağ

Maç tam bir taktik savaşıyla başladı. Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Alanyaspor''un sistemini oyuncularına ezberletmiş; bu daha maç başlar başlamaz çıktı ortaya. Alanyaspor Teknik Direktörü Francesco Farioli''nin ne olursa olsun vazgeçmediği geriden paslaşarak oyun kurma tutkusu var ya... İşte ona izin vermemek için çabaladı Sivassporlu futbolcular. Top ne zaman Alanyaspor kalecisine gelse ve oyunu başlatmak istese stoperlerle paslaşarak; Sivasspor 3 oyuncuyla orada baskı yaptı. Bu da Alanyaspor''un sisteminde arıza yarattı.

Maça hızlı başlayan Sivasspor''du. Gradel ve Kayode''nin süratinden faydalanmak istediler. Gol pozisyonları da yakaladılar. Ancak kaleyi bir türlü tutturamadılar.

Alanyaspor ise ilk yarının son bölümünde kurdu dengeyi ve ardından da gollük pozisyonlar yakaladı. Hele 43. dakikada Juanfran''ın müthiş şutunu Ali Şaşal Vural''ın son anda kornere çelmesi, ilk yarının en önemli pozisyonuydu.

İkinci yarıda oyun yine aynı tempoda sürerken; ilk maçı kendi sahasında 2-1 kaybeden Alanyaspor''da teknik direktör Fariolu, üst üste hamleler yaptı. Sakatlıklarla yapılan zorunlu değişikliklerin yanı sıra forveti de kalabalıklaştırdı. Sivasspor yarı alanında daha çok görülmeye başladı, orta saha hakimiyetini de eline geçirdi. Bunun karşılığını da 78. dakikada aldı. Oğuz Aydın''ın nefis ortasına Diedhiou''nun kafa vuruşunda top ağlarla buluştu: 0-1. O dakikaya kadar hatasız oynayan Appindangoye, bu kez oraya yetişemedi.

Sivasspor golden sonra oyununu değiştirdi; tekrar atak yapmaya başladı. Alanyaspor da ikinci golü isteyince son bölüm müthiş bir mücadeleye sahne oldu.

88. dakikada Sivasspor korner kazandı. Bu kornere Alanyasporlular topun Sivassporlu oyuncudan dışarı çıktığı gerekçesiyle itiraz etti, hakemin kararı değişmedi. Korneri Gradel kullandı, Alanyaspor ceza alanı karıştı. Orada kaptan Hakan Arslan, önünde bulduğu topa sert vurdu ve maçta durumu eşitlerken, genel skorda da 3-2''ye getirdi. 

Rıza Çalımbay''ın Sivasspor''un en büyük özelliği duran toplar ve hava toplarındaki üstünlük. Bunun karşılığını yine aldı. Bir başka özelliği de bitmeyen fizik güçleri. Çalımbay klasiği bu; dar kadrosuna rağmen çok çalışmasının ve çalıştırmasının karşılığı. Rıza Çalımbay''ın fendi Farrioli''yi işte böyle yendi.

İki maç sonunda 3-2''lik üstünlükle Sivasspor, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Kayserispor''un rakibi oldu.

Bu arada... Sivas''ta tribünler tıklım tıklım doluydu. Futbol da taraftarla güzel. Eğer iddialı olursan demek ki tribünleri de doldurabiliyorsun işte böyle.

Yazarın Diğer Yazıları