Sadece uyuyan EYP mi?..

Astsubay Ömer Yiğit Ulus (28) TÜRKİYE

Uzman Çvş. Neşet Gök (25) TÜRKİYE

Uzman Çvş. Özgür Can İnce (26) TÜRKİYE

Uzman Çvş. Süleyman Aydın (29) TÜRKİYE

Uzman Çvş. Yahya Şen (24) TÜRKİYE

Uzman Çvş. Uğur Göksu (29)  TÜRKİYE

Uzman Çvş. Ali Hekim (26) TÜRKİYE

Uzman Çvş. Okan Dinçer (29) TÜRKİYE

Koç yiğitler, vatan toprağına düştü... Şehitlik mertebesine ulaştılar...

Devlet, Batman'ın köylerine, vatandaşları rahat içinde seyahat etsin, çocuklar huzur içinde okullarına gitsin diye kaymak gibi asfalt yollar yaparken, kahpelerin hain tuzağında can verdiler.

PKK'lı hainlerin yola tuzakladıkları bomba... EYP...

"Çözüm süreci"nde tanıştık!.. Hendek operasyonlarında çok canımız yandı... Yola döşenen bombaların patlatılması suretiyle ne kadar şehit verdik kaç güvenlik görevlimiz gazi oldu hatırlamıyorum. Hatırlamak da istemiyorum!.. Ama, bildiğim çok net bir şey var; vatan evlatlarının şehit edildiği, sakat bırakıldığı bu patlayıcıların hepsi "çözüm süreci"nde bölgeye sokuldu. Askerimizin kışlaya hapsedildiği günlerde, kahpeler, bu patlayıcıları, şehir merkezlerinden ellerini kollarını sallayarak geçirerek inlerinde depoladılar. Askere "görme", "dokunma", "bunlar gitar çalan çocuklar" dediler. Sonra, o çocuklar, yollara döşedikleri patlayıcılarla asker eşini ziyaretten dönen anayı ve kundağındaki bebeyi şehit ettiler. Devletin memuru diye sivil araçları bile patlatmadan geri durmadılar. Adları soyadları kahpe olduğu için ve bir zamanlar aldıkları yüksek destek sayesinde yollara kahpelik döşemeye hâlâ devam ediyorlar!..

Terörle mücadelede, karşınızdaki hainler kadar zafiyet de sizin en büyük düşmanınızdır. En ufak ihmal, uyuşukluk size büyük bedeller ödetir. En son Batman'da olduğu gibi EYP ile yapılan saldırılar terör örgütü için en risksiz eylem türüdür. Güvenlik güçlerimizin kahramanca mücadelesi sonucunda, teröristler sahada çok fazla kayba uğruyor. Örgüt, yeni elemanlar kazanmakta zorlanıyor. Bu tip kahpe eylemlerde amaç, hem örgüte moral kazandırmak hem de yeni elemanlar kazanmaya yöneliktir. Hainlerin, kış üslenmesine geçeceği süre dikkate alınırsa Kasım'ın ikinci yarısına kadar uzaktan kumandalı bombalı saldırıların devam edeceği muhtemeldir ve buna göre tedbir alınması zorunluluktur. Bu yüzden peşine düşülmesi gereken soru şudur;

ABD'nin Suriye'de PKK/YPG'ye TIR'lar dolusu yaptığı silah yardımları ortadayken, acaba Suriye'den Türkiye'ye ne kadar silah ve patlayıcı geçiyor/geçmeye devam ediyor?..

"Çözüm süreci" de dahil Türkiye'ye sokulmaya devam edilen bu patlayıcılar nerelerde depolanıyor?..

Zafiyetler demiştik;

Askerî kaynaklarla yaptığım görüşmeler sonucunda bazı kaygı verici bilgilere ulaştım. Öncelikle şunu ifade edeyim, birilerinin, Batman'daki hain saldırıyı "uyuyan EYP ile saldırı", "patlayıcı yıllar önce o yola döşenmişti" şeklinde haberler yazdırması çok çirkin. Halkın gazını alalım diye yine herkes geri zekalı yerine konuluyor!.. Öncelikle yapılması gereken iş; yapımı sırasında PKK terör örgütü  o yola patlayıcı döşerken içeriden yardım almış mıdır almamış mıdır?.. Yolu yapan şirket veya kurum kim ise, elemanlarının çok ciddi sorgulanması gerektiği kanaatindeyim.

Sonra;

Devriye gezerken, içinde 8 yiğidimizin şehit olduğu o zırhlı araç... Fotoğrafına baktım. O anları gözümde hayal ettim. İçim bir kez daha parçalandı. Hendek operasyonları sırasında da saldırılara uğrayan o araçlar içerisinde askerimizin nasıl can verdiğini ilgili askeri uzmanlardan çokça dinlemiştim. Bu satırlarda sizlere ifade edemeyeceğim!..

Dünya üzerindeki her türlü terör olayı ve savaşın ana sebeplerinden biri de silahlardan kazanılan kanlı paradır. Çok fazla geriye gitmeyin. Afganistan'a, Irak'a, Suriye'ye, IŞİD'e bakın ve dikkatlice inceleyin. Bu yüzden bizim gibi ülkeler için savunma sanayii ve ona yapılan yatırımlar hayati derecede önemlidir, birinci önceliktir. Çok ciddi profesyonellik, bilgi birikimi, kaliteli alt yapı ve üst yapıya ihtiyaç vardır. Çelik yeleğinden tutun, askerinize giydireceğiniz postala, zırhlı taşıtlarınıza kadar sürekli yenilenen bilgi birikimi ile teknolojiyi kovalamak ve önüne geçmek zorundasınız. Para kazanalım da elimizdeki şu araç gereçleri satmaya devam edelim, bu kârlı yatırımlar devam etsin derseniz daha nice 8 şehitler vermemiz maalesef kaçınılmazdır. Savunma sanayiinde ürettiğiniz her şey canla ilgilidir.

Sözün özü;

Savunma sanayii vicdan sanayiidir.

Para değil!..

Yazarın Diğer Yazıları