Savcılıktan kiracılara oh çektirecek karar 'ev sahibinden akılalmaz IBAN oyunu'

Savcılıktan kiracılara oh çektirecek karar 'ev sahibinden akılalmaz IBAN oyunu'
Kiracı ve ev sahibi arasında yaşanan kira anlaşmazlığı yeni bir boyut kazandı. Ev sahibinin IBAN oyununa savcılık dur dedi.

Sabah’ta ter alan habere göre İstanbul’da bir ev sahibi kiracısını evden çıkarmak için ilginç bir yola başvurdu. Ümraniye’de 56 yaşındaki Sıdıka B., 2021 yılının Kasım ayında evini 62 yaşındaki Nejla S’ye 3 bin 600 liraya kiraya verdi.

Kirasını 2023 yılının Ekim ayına kadar düzenli şekilde ödeyen Nejla S., bir sonraki ay hayatının şokunu yaşadı. Kira sözleşmesinin bittiğini belirten ev sahibi Sıdıka B. kira ücretinin yattığı banka hesabını kapattı. Bu gelişme üzerine ev sahibinin maaş hesabına ait IBAN numrasını bulan Nejla S., kira ücretini yeni hesaba yatırarak ev sahibinin oyununu bozdu.

MAHKEME KİRACIYI HAKLI BULDU

Ev sahibi, kiranın kendisine ait başka bir hesaba yatırılması üzerine harekete geçti. Ev sahibi "Nasıl elde ettiğini bilmediğim bir şekilde maaş hesabımın IBAN'ını ele geçirmiş ve kira sözleşmesi devam ediyormuş gibi buraya para yatırmaktadır" ifadeleri ile kiracısından şikayetçi oldu.

Ev sahibinin başvurusu üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı kiracı hakkında "kişisel verileri, hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak" suçundan soruşturma açıldı.

Soruşturma sonundan savcılık çarpıcı bir karara imza atarak kiracıyı haklı buldu.

Savcılık, kiracı Nejla S.’nin kira sözleşmesinin sürdüğünün altını çizerek ev sahibi Sıdıka B.’nin kiracıyı zor durumda bırakmak için banka hesabını kapattığını belirtti.

Kiracı Nejla S’nin ev sahibinin başka bir IBAN numarasını öğrenerek kira ücretini yatırmasının suç unsuru oluşturmadığının altını çizen savcılık tarafından "Ev sahibinin bahse konu olayda iyi niyetli olmadığı anlaşılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

Savcılık, ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlığın mahkeme aracılığı ile çözülmesi gerektiğine vurgu yaparak şüpheli Nejla S.’nin savunmasının alınmasına gerek dahi görülmediğini belirterek, soruşturmada takipsizlik kararı verdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.