Seçim gelmiş Devlet Bey nerede?..

Memlekete soğuk kış günlerinin hakim olduğu bir ortamda siyasi hava giderek ısınıyor. 29 Mart’taki Yerel seçim dolayısıyla kampanyalarına hız veren siyasi partiler ve liderleri meydanları doldurmaya başladı. Tayyip Erdoğan 13 ilde meydana inerken Deniz Baykal da 3 ilde miting yaptı. İktidar ve anamuhalefet seçim arefesinde böyle istim üstündeyken, ebced hesaplarıyla meşgul olan “Devlet Bahçeli ne yapıyor?” diye sorduğunuzu duyar gibiyim.
Devlet Bey bir şeyi keşfetti... “Hiç bir şey yapmamayı”....
Hiç bir şey yapmasa da Türkiye’nin en dinamik partisinin başında Genel Başkan olarak kalabilmeyi...
Bunu keşfettikten sonra, kendini Genel Merkez binasına gönüllü olarak hapsetmekten başka bir amacı olmayanın başka bir şey yapmaya ihtiyacı yok ki. Genel Başkanlık Devlet Bey için yetip de artıyor.
Daha fazlası sağlığa zararlı...
Eline fırsat geçtiği dönemlerde bile Başbakanlık görevini iki kere elinin tersiyle iten bir siyasi parti liderinin samimiyetle iktidar mücadelesi vereceğine kim inanır?
Hiç bir şey yapmıyor deyip de haksızlık etmeyelim. Her seçimden önce parti tabanının hoşuna giden, onların gururunu okşayıcı, iktidar vaat eden sloganlar üretiyor. Bu defa da MHP’nin 40. yıldönümünde iktidar olacağını hikmet buyurduğu gibi moral verici söylemler ortaya atıyor. Bunları yaparken de iddiasını “matamatiksel” temellere dayandırıp “bilimsel” hale getirerek Türk siyasi tarihine geçiyor.
Tabii rakipleri meydan meydan dolaşırken Ankara’da oturmasının yakışık almayacağını bilen Devlet Bey de miting yapmak zorunda.
1 Mart’ta ilk mitingini Mersin’de yapacağı açıklanan Devlet Bey meydanlara çıkana kadar rakipleri yarı Türkiye turunu tamamlamış olacak. “Hesap adamı”nın hesabına akıl erdirmek çok zor... 40. yılda, 40 ilde, 40 miting yapmaktan bahsediyor... Devlet Bey’in sağlık durumu da gözönünde bulundurulduğunda 1 Mart-28 Mart tarihleri arasındaki 28 güne 40 mitingi nasıl sığdıracağı merak konusu. Salı günleri Meclis’te yaptığı grup konuşmalarını da mitingten saysa 40’a ulaşması zor gözüküyor. Ama “Bu grup konuşmalarını TV’den bütün Türkiye izliyor” diye hesaplarsa 40 değil, 81 ilde miting yaptı bile...
Vazgeçtik Devlet Bey’in adım adım Anadolu’yu dolaşıp mitingler yapmasından, kendini hapsettiği Genel Merkez binasından çıkıp burnunun dibindeki sanayi sitelerini ve esnafı ziyaret edip ekonomik krizle kıvranan kitlelerin dertlerini dinlemesi bile bir mitinge bedel olacaktır. Ama Devlet Bey’in seçim kazanmak gibi bir derdi yok. O her seçim öncesi  “60. hükümet, Milliyetçi Hareket”, “MHP 40. yılında iktidar” gibi slogan üreterek iktidar olunacağı düşüncesinde. Her seçim dönemi MHP’nin iktidar olacağını ifade eden açıklamalar yapıyor, ancak iktidar olmaya uygun çalışmaları yapmıyor.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bu perpormansıyla partisini iktidara taşıması mümkün değil. İzlediği pasif siyaseti ve söylediği anlaşılmayan söylemleri ile Türkiye’nin en dinamik partisinin başına Devlet Bahçeli gibi bir lider yakışmıyor. Eğer Türk milliyetçileri, bu seçimde de başarısızlığını Devlet Bey’in yüzüne çarpmazlarsa, onun yapacağı ebced hesaplarıyla vadettiği sanal iktidar hikayelerini daha çok dinleyecektir.

Yazarın Diğer Yazıları