Seçim için DHKP-C, dış politika rezaleti için ASALA...

İtina ile mezardan çıkarılan örgütler!
Duymayanlara da ben ilan edeyim!..
Ermeni terör örgütü ASALA  hortlamış...
Yandaş medyanın dün iki gazetesinde;  “tehdit mektupları gönderiliyor”, “ASALA yeniden sahnede” başlıklı haber vardı. Ankara’nın Yenimahallesinden alınan ve kopyala-yapıştır metoduyla verilen habere göre; Recep Erdoğan’ın 24 Nisan’a denk getirip Çanakkale savaşının 100. yıl anma törenlerine davet edilen ülkeleri, Ermeni terör örgütü mektup göndererek tehdit ediyormuş.
Saltanat uğruna bölücü terör örgütü ile kol kola gezip, pazarlık masalarına oturup kanka olmalarına alıştık!..
Her sıkıştıkları dönemde ve özellikle seçim de oy devşirmek uğruna  ölü terör örgütlerini diriltip tezgah kurmalarını da kabullendik!..
Şimdi, bildik algı operasyonlarının yeni versiyonu ile karşı karşıyayız. Bu sefer ASALA modeli sahnede. Yine Recep Erdoğan’ın hesapsız, kitapsız önünü ardını hiç düşünmeden yaptığı hamle yüzünden içine düştüğü  yeni bataktan kurtarmak için. Fotoğrafın daha anlaşılır olması için madde madde gideceğim;
Ocak ayı ortasında Recep Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile birlikte açıklamıştı 24 Nisan projesini ve tüm ülkelere davetiye gönderdiklerini ilan etmişti. Aliyev’de 24 Nisan’da Çanakkale de olacağını açıklamıştı.
Dışişleri Bakanlığının görüşü alınmadan ve hiç ön çalışma yapılamadan ilan edilen proje Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın’a aitti. Onun için Dışişleri koridorları bu projeye  “Kalın proje”  ismini verdi ve hala saç baş yoluyorlar.
İbrahim Kalın önderliğinde yürütülen, çook geniş katılımlı olacağı düşünülen projenin tüm lojistik organizasyonu “deneyimli”  olduğu için Gençlik ve Spor Bakanlığına verildi. Şubat ayı sonlarında doğru anlaşıldı ki organizasyona katılım beklenildiği ölçü ve sayıda olmayacak Gençlik ve Spor Bakanlığına verilen ihale iptal edildi. Dışişlerini üstüne yıkıldı.
Mart ayı içinde Çanakkale deki törenlere davet edilen lider sayısı 102’den 77’ye düşürüldü. Mart sonuna kadar devlet başkanı seviyesinde  katılacağını bildiren ülke sayısı 30’a bile ulaşmamıştı. AB ülkelerinden Macaristan’ın dışında katılacağına bildiren olmamıştı. Dışişleri hala katılım sayısı ve ülkelerini sır gibi saklıyor!.. Azerbaycan gelişmeleri yakından takip ediyor, katılım düşük seviyede olursa Aliyev’in yerine Meclis Başkanının gönderilmesi değerlendiriliyor.
Olaya bir de şu açıdan bakalım; Bildiğimiz Recep Erdoğan, büyük bir iddia ile açıkladığı projeye yoğun talep olsaydı meydanları inletip ülke liderlerini tek tek sayıp  hava basar  ve  istediği başkanlık sistemi için güç gösterisi olarak kullanmaz mıydı?..
Ocak ayından bu yana Erdoğan 24 Nisan’a neden değinmiyor?..
Vee!. 5 Nisan’a geldik. Her ne hikmetse yandaş iki gazetede   “24 Nisan projesine ASALA tehdidi” haberleri patlatıldı. Düşük katılım ve yeni bir dış politika fiyaskosu  yüzünden Erdoğan ve Kalın’ın beceriksizliğinin üstü kapatılıp  “ASALA tehdidi”  ne bağlanacak. Öyle mi?.. 
Belki, bana, bu projenin özünü eleştirdiğimi sanıp tepki göstereceksiniz. Sizlere, çok basit bir soru sorayım o zaman;
Ermenistan ve Ermeni diasporasının buna karşı çıkacağını öngörmek çok mu zordu?
Erdoğan’ın kankası (!) Putin bile 24 Nisan’da Ermenistan’daki  sözde törenlere katılacağını açıklamadı mı?..
Dışişleri Bakanlığına bir ön çalışma yaptırdıktan sonra daha dikkatli bir politika ve söylem izlenip Türkiye’nin yine rezil olmasının önüne geçilemez miydi?.
Seçim için DHKP-C’ye, son dış politika skandalı için ASALA’ya sarılan AKP iktidarının dostu PKK’nın son bölge icraatlarından yeni örnek  vereyim de genel  tabloyu doğru okumanıza katkım olsun.
Bölgedeki güvenlik kaynaklarından aldığım bilgi;
“02.04.2015 tarihinde saat 14:30 sularında Mardin ili Dargeçit ilçesi Altınoluk köyünde koruculuk yapan M.K ve M.Ç   dağa odun toplamaya gittikleri esnada bir grup BTÖ mensubunun kendilerine yaklaştıklarını görüyorlar. Silahsız olan korucular BTÖ mensuplarının geldiklerini görünce kaçmaya başlıyorlar. M .Ç kaçıyor. Fakat M.K yakalanıyor. Bunun üzerine M.Ç köye gelerek arkadaşının BTÖ tarafından kaçırıldığını söylüyor. Bunun üzerine İlçe Jandarma Komutanlığın bilgi veriyorlar. Bu sırada yetkililerin Validen gelecek talimatı beklediklerini ve zaman kaybedildiğini gören korucular, kaçırılan arkadaşlarının sonunun Bitlis’te şehit edilen korucu başı Nihat Çaprak gibi olmasından korktuklarından dolayı yetkililerden gelecek emri beklemeden kendileri organize olarak arkadaşlarını kurtarma operasyonuna başlıyorlar. Yoğun bir takip sonrası BTÖ mensupları korucunun kaçırıldığı noktadan yaklaşık 5 km ötede görülerek etrafları çevriliyor. Etraflarının çevrildiğini gören BTÖ mensupları korucuların bu kararlılığını görünce ellerindeki M.K’yı bırakarak kaçmak zorunda kalıyorlar” 
ASALA’yı hortlatan yandaş medyada PKK’nın icraatlarına neden yer verilmez?
Yenimahalle prodüksiyon çalışmıyor veya Beştepe altın makas kurulu sansür mü uyguluyor?..
Hem!..Yıllaar önce kılık değiştirtirilen  ASALA’nın PKK olduğunu bilmeyen var mı?..

Yazarın Diğer Yazıları