Türkiye’yi neden hedef alıyorlar?

Papa’nın düğmeye basmasıyla birlikte, Almanya ve Rusya bile Türkleri Ermenilere soykırım yapmakla suçlamaya başladı! Tabii ki zamanlama, soykırım iddialarına temel teşkil eden 24 Nisan’ın 100’üncü yıldönümüne denk getirilmiştir ama bu tarih, aslında tehcirin başladığı gün değil, Osmanlı devletine ihanet eden Ermenilerin kurdukları terör yapılanmalarına liderlik edenlerin tutuklandığı gündür. Gerçi sonradan Avrupa’nın baskısıyla hepsi serbest bırakılmıştır.

Ermeni terör liderleri tutuklanıp etkisiz hale getirilmese, tehcir de yapılmasa, sonuç ne olacaktı?

Sonuçta Anadolu ve Trakya’da tek bir canlı Türk bırakmayacaklardı. Başlangıçta Kızılırmak’ın doğusunu Ermenistan, Batısını Yunanistan yapacak gibi görünüyorlardı. Bunun için Doğu’da Ermenileri, Batı’da Rumları silahlandırıp, yedi cephede savaşan Osmanlı devletini içeriden çökerteceklerdi.

Peki, gerçekten Doğu Anadolu’yu Ermenilere bırakacaklar mıydı?

*  *  *

Savaşın konusunun, Osmanlı topraklarını paylaşmak olduğunu, Çarlığı yıkıp Ekim devrimini yapan Lenin, gizli anlaşmaları açıklamak suretiyle dünyaya duyurmuştu.

16 Mayıs 1916’da İngiltere ve Fransa arasında yapılan ve sonradan Rus Çarlığının da onayladığı Sykes-Picot Anlaşması’na göre;

* Trabzon, Erzurum, Van ve Bitlis ile Güneydoğu Anadolu’nun bir kısmı Rusya’ya,

* Adana, Antep, Urfa, Mardin, Diyarbakır, Musul ile Suriye kıyıları Fransa’ya,

* Hayfa ve Akka limanları, Bağdat ile Basra ve Güney Mezopotamya, İngiltere’ye verilecekti.

* Fransa ile İngiltere’nin işgal edeceği topraklarda, Arap Devletleri Konfederasyonu kurulacaktı. (Bugün Abdullah Öcalan da bölgede bir konfederasyon kurulmasını istiyor.)

* İskenderun serbest liman olacaktı.

* Filistin’de, uluslararası bir yönetim kurulacaktı. Tabii bu yönetimle İsrail devletinin kuruluşuna zemin hazırlanacaktı.

1917 Ekim devriminden sonra Rusya’da yeni rejim, İngiltere ve diğer Batılı ülkelere rağmen kurulduğu için Lenin, gizli olan bu anlaşmayı dünya kamuoyuna açıkladı.

*  *  *

O halde şimdi neden aynı yalanları ısıtıp Türkiye aleyhine kullanıyorlar?

Çünkü Büyük Orta Doğu Projesi ile bölgeyi yeniden paylaşmaya çalışıyorlar, Arap Baharı, Libya, Mısır, Suriye ve Yemen’in istikrarsızlaştırılması hep bunun içindir. Bu operasyonlarda Truva atı olarak kullandıkları ülke ise yazık ki AKP iktidarı üzerinden Türkiye olmuştur. Libya’ya da, Suriye’ye de silâh gönderen ve bu ülkeleri karıştıran AKP iktidarıdır. 

Yenişafak’ta Yusuf Kaplan  “Önce şunu iyi bilelim: Batılıların derdi, Ermeni meselesi filan değil”  diyerek doğru bir tespitle başlıyor ama sonrasında  “Batılılar Türkiye’nin yeniden Osmanlı ruhu ve misyonuyla kuşanmaya başladığını gördükleri için Ermeni meselesini bahane ederek Türkiye’yi vuruyorlar”  diyor!

Keşke öyle olsaydı! AKP iktidarı, Osmanlı ruhu ile kuşansa idi, İslam dünyasına ihanet ederek Büyük Orta Doğu Projesi’nin eş başkanlığını üstlenir ve İslam ülkelerini iç savaşa ve bölünmeye sürükler miydi?

*  *  *

Yine Anadolu Ajansı’nın Ramallah çıkışlı olarak geçtiği habere göre Filistin-Türkiye Dostluk Derneği Başkanı Muhammed Cevher de Türkiye’nin kültürel, iktisadi ve bilimsel çalışmalarından ve bölgesel krizlerin çözümünde oynadığı rolden ötürü hedef alındığını iddia etti! Gerçeklerle hiçbir ilgisi yok...

Oysa Vatikan, Avrupa, Amerika, Rusya ve İsrail, Türkiye’nin, bir  “Kürt meselesi”  değil  “Ermeni meselesi”  olan PKK tuzağının, AKP iktidarına uygulattıkları  “Çözüm Projesi”  ile Türkiye’yi çözülme ve dağılma noktasına getirdiğini değerlendirerek, Türk Milleti’ne karşı bundan sonra girişecekleri gerçek saldırılarını, dünya kamuoyunda meşrulaştırmak için Ermeni iddialarını kullanıyorlar.

Osmanlı kim, AKP kim! Osmanlı yıkılırken bile bağrından bir Mustafa Kemal ve Kuvayı Milliye çıkardı. AKP ise Türk Milleti’ni önce Anayasa’dan sonra tarihten silmeye uğraşıyor

Yazarın Diğer Yazıları