Yabancılar borsada kapış kapış alıyor 'İşte o hisseler'

Yabancılar borsada kapış kapış alıyor 'İşte o hisseler'
Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcılar tarafından en çok alım-satım işlemi yapılan 5 hisse belli oldu.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,53 değer kaybederek 8.003,87 puana indi.

Günün ilk yarısında düşüş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 42,76 puan azalışla 8.003,87 puana geriledi. Toplam işlem hacmi 38,6 milyar lira oldu.

Borsa İstanbul’da dalgalanma sürerken yabancı yatırımcıların en çok alım-satım işlemi yaptığı hisseler belli oldu.

İş yatırım tarafından paylaşılan rapora göre günlük bazda yabancı yatırımcıların en fazla ilgi gösterdiği hisseler sırasıyla İhlas Haber Ajansı A.Ş. (IHAAS), Penta Teknoloji (PENTA), Katilimevim Tasarruf Finansman A.Ş. (KTLEV) olarak öne çıkıyor.

Ayrıca, yabancı yatırımcıların günlük bazda en çok satış yaptığı hisseler ise Vera Konsept GYO (VRGYO), Atp Ticari Bilgisayar Ağı ve Elektrik Güç Kaynakları Üretim Pazarlama Ve Ticaret A.Ş. (ATATP), Ard Grup Bilişim Teknolojileri (ARDYZ) olarak kaydedildi.

YABANCINLAR GÜNLERDİR ALDIĞI HİSSELER BELLİ OLDU

Yabancı yatırımcı oranında istikrarlı artış ve azalış gösteren hisseler belli oldu.

Rapora göre Pınar Su (PINSU) ve TÜPRAŞ (TURPS) hisselerinde yabancı yatırımcı oranı son 10 gündür artarken, bu süre Türk Hava Yolları (THYAO) hissesi için 9 gün, Say Yenilenebilir Enerji (SAYAS) hissesi için 8 gün ve Politeknik Metal Sanayi ve Ticaret A.Ş.(POLTK) hissesinde 7 gün oldu.

Yabancı yatırımcıların istikrarlı şekilde çıkış yaptığı 5 hisse ise Batısöke Söke Çimento (BSOKE), Çemaş Döküm Sanayi (CEMAS), CEO Event Medya (CEOEM), Çimbeton (CMBTN), Desa Deri Sanayi, (DESA) hisseleri olarak raporlandı. Bu hisselerde yabancı çıkışlarının son 10 gündür devam ettiği belirtildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.