Yanal, kendini hissettirmeli

Ersun Yanal’ın gelişi ile sular giderek az da olsa duruluyor. “Az da olsa” diyorum, çünkü Başkan Hacıosmanoğlu’nun “En büyük dostum” diye lanse ettiği Boşnak çalıştırıcı Vahid Halilhodziç’in dalgaları Trabzonspor’a öylesine maddi ve manevi zararlar verdi ki, tamiri yıllar alır, belki bazıları da ebediyen kalır.

Öyle ki, Halilhodziç’in gidişi “Zararın neresinden dönülürse kârdır” sözüne bile rahmet okutacak bir zararlı gidiş olmuştur. Trabzonspor resmen, başındaki en büyük beladan, felaketten kurtulmuş, sıyrılmıştır. Ama, bunu nasıl tamir edecek, nasıl bu badireden çıkacak? İşte onun yol ve yöntemini söylemek çok ama çok güçtür.
Bu başka bir tabirle açıklamak gerekirse şöyle denebilir: Ersun Yanal’ın işi, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’na göre biraz daha kolaydır. Eldeki kadro ile Ersun Yanal bir şeyler yapabilir, ama şampiyon olamaz. Ancak, Trabzonspor’un idari ve mali yapısında sebep olduğu hasarı İddialı başkan İbrahim Hacıosmanoğlu nasıl giderecektir bilemem? Çünkü, Ersun Yanal, Halilhodziç’in, yani bir başkasının hasarını tamir edecektir. Ama, Hacıosmanoğlu, idari ve mali tahribatı kendi yaptığı için, öncelikle kendi yanlışını görmek zorundadır ki, bu insanın becerebileceği en zor şekildir.
Af gündemde
Ersun Yanal hem tahribatı giderecek, hem de kendi prensiplerini uygulamaya çalışacaktır. Vahid Halilhodzic’in takımı doğru dürüst, daha doğrusu Ersun Yanal’ın kriterlerine göre çok ama çok eksik çalıştırdığını Trabzonspor’u yakından takip edenler biliyor. Şimdi Ersun Yanal bunu gidermeye çalışıyor. Sahadaki eksikleri gidermede hızlı yol alacağını söylemek, Ersun Yanal’ı tanıyanlar için mümkündür. Ama bir de saha dışından içine yansıyanlar var. Mesela Mustafa Yumlu ve Zeki Yavru’nun tekrar sahaya dönmesi gerekiyor. Hacıosmanoğlu böyle izne yanaşmasa da Ersun Yanal tavır koyarak, bu yanlışı hem futbolcuların, hem de Başkanın kafasından silip atması gerekiyor.  Kanımca, Mustafa ve Zeki’nin takım kadrosuna döndürülmesi, Trabzonspor’da son zamanlarda özlenen en anlamlı ve güzel hareketlerden biri olacaktır.

Yazarın Diğer Yazıları