Yerel seçimler

Yerel seçimlere iddialı hazırlanmayan, yerel seçimlere yönelik tek hedefi olmayan parti MHP gibi gözüküyor. Zira MHP,  CHP’nin  “Mansur Yavaş’ı yaparsanız biz de sizi destekleyelim” önerisine rağmen, (bu camiada büyümüş alaylı biri olmama rağmen benim dahi hiç tanımadığım, bilmediğim) Mevlüt isimli bir beyefendiyi Ankara büyükşehir adayı yapacağını açıklamaya hazırlanıyor. MHP yönetimi, aslında seçime girmiyoruz deseydi daha ahlaklı bir siyaset yapmış olmazlar mıydı?
Esasında yerel seçimde Ankara’da MHP, İstanbul’da CHP odaklı bir stratejinin AKP’ye şok bir darbe yapacağı da aşikardı. Demek ki; MHP yerel seçimlerden ya ümidi kesmiş ya da AKP’nin işini kolaylaştıracak politikaları benimsemiş yorumlarından çekinmeden oy alamayacak adaylarla seçimi savuşturma peşinde yorumlarına da kapı aralamış oldu. MHP ne yapmak istiyor sorusunun cevabı galiba hiçbir zaman verilemeyecek!
 Kendi dinamiklerini dışlayan, parti içi sosyal barışı reddeden, dediğim dedikçi Bahçeli’nin, vardır bir bildiği diyen tabanı oldukça MHP başarısızlığa mahkum olacak inancındayım maalesef.
Tabanla irtibatlaşacak kanalları açmak yerine daha çok tıkayan MHP erki hiçbir şeyi umursamıyor, eleştirilere kulaklarını tıkamışlar bildiklerini okuyorlar. Evet MHP’de belediye başkanı, meclis üyesi, milletvekili olma hayalini kuramayan kadrolarında artık böyle bir hedefi gerçekçi bulmadıkları aşikardır. Düşünün; yüzde yüz alınmış, alınması muhtemel Fethiye ve bir çok örnek belediyelere mevcut adayları göstermeyecek kadar benci ve kinci bir erk MHP’nin başında.
Görünen o ki bir tane dahi büyükşehir alamayacak olan MHP, yerel seçimlerden sonra bu suçun faturasın olarak kimleri hain ilan edecek hep birlikte göreceğiz.
Bütün Türkiye’yi gezmenize gerek yok, telefon edin bakın göreceksiniz teşkilatlar asla seçime hazır değiller, inanın sandık görevlisi bile bulunamayacak bir seçime gidiyor MHP. İstanbul bu yazı, mübarek ramazanı sefilce harcadı gitti. Bir tane faaliyet yapmayan bir İstanbul ve beyanat şehri Ankara tembel ve miskince yattı, uyudu. Biliyorum bana çok kızıyorlar ama bizim görevimiz de ülkücülere gerçekleri zamanında aktarmaktır.

 


***

 


Erciyes yeniden canlandı, samimi ülkücüler bir gayret içinde insanlarımızın başka kapılara gitmesini engelleyen hâlâ umut aşılayan bu çabaları ben çok önemsiyorum. Tabii ki dört sanatçımızın konseri ile olacak işler değildir bunlar ama gayretlerini takdirle karşılıyoruz. Gazetemiz ve habererk.com bu manada Erciyes’e destek olmaya çalıştı. On binlere yaklaşan kalabalığı takdir ediyor ve her sene artmasını diliyorum. Bu arada ülkücü hareketin kanaat önderlerinden Sn. Mustafa Çakıroğlu ve İsmail Altun Bey’in İstanbul’da vermiş olduğu iftarla ülkücülerin kucaklaşması güzel bir faaliyetti. Bu anlamda gayret gösterenlere tekrar teşekkürler...

Yazarın Diğer Yazıları