50.000 TL maaşla çalışacak işçi aranıyor 'KPSS diploma şartı yok'

50.000 TL maaşla çalışacak işçi aranıyor 'KPSS diploma şartı yok'
Aylık kazancı 50 bin TL maaşla binlerce çalışan aranıyor. Üstelik diploma, KPSS şartı aranmıyor

Aylık kazancı 50 bin TL maaşla binlerce işçi aranıyor. Üstelik ne diploma ne de KPSS derdi yok. Eğer iş arıyorsanız bu fırsatı kaçırmayın. Hem yüksek maaşlı iş hem de şartları rahat. İşte konuya ilişkin detaylar…

Artan hayat pahalılığı nedeni ile insanlar artık iş seçerken en çok da maaşına dikkat ediyor. Bunun yanı sıra maaş dışında rahat işler de rağbet gördüğü için bazı mesleklerde resmen çalışan bulunmuyor. Öyle ki bu işin aylık kazancı 50 bin lira lakin çalışan bulunamıyor. Üstelik diploma ya da KPSS şartı aranmaması herkesin çalışabileceği anlamına geliyor. Ama bu durumda bu sektörün işçi açığını kapatmaya yetmiyor.

VASIFSIZ İŞÇİ DE VASIFLI İŞÇİ DE YOK

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Genel Sekreteri Kubilay Salihvatandaş, konuya ilişkin olarak “Vasıfsız işçi de vasıflı işçi de yok. Demir ustası, beton ustası, duvar ustası, elektrik ustası yok. Ödenen ücret son 1 yılda yüzde 400 artmasına rağmen usta bulamıyoruz. Bir ustanın günlüğü şu an 3000-3500 lira civarında. Sadece çimento taşıyan kişinin günlüğü bile 1500 ile 2000 arasında. Artı yemek ve SGK da dahil. Ama parayı verseniz de bulamıyorsunuz. Buna karşın mühendislere ayda 20-25 bin lira veriliyor. Gençler ara eleman olmak istemediği için bu sektörü tercih etmiyor” dedi.

İşçi sıkıntısının nedenlerinden birini anlatan Salihvatandaş, “Yurt dışında iş yapan müteahhitler de buradan çok işçi götürüyor. Orada döviz bazlı maaş ödendiği için işçiler gitmeyi tercih ediyor. Ekip kurup Avrupa ülkelerinde iş yapmaya başlayanlar da oldu. O yüzden iş gücü iyice zorda” diye konuştu.

Salihvatandaş, vinç operatörlüğü için yoğun bir arayışın olduğunu lakin aylık 30 bin lira kazanç olmasına rağmen yeteri sayıda işçi bulunmadığını açıkladı. Eğitim alan ve yetişmiş elemanların sektöre girmediği belirtilirken acemi operatörlerin ise kazalara neden olduğunu açıkladı. Bunların yanı sıra bir duvar ustasının günlüğü 3 bin ila 3 bin 500 lira arasında değişirken, çimento taşıyan işçinin günlüğü ise bin 500 ile 2 bin lira arasında değişiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.