Fenerbahçe coşuyor mutlu sona koşuyor!

Fenerbahçe coşuyor mutlu sona koşuyor!
Sarı-lacivertliler, Gaziantepspor deplasmanında rakibini sahadan sildi, şampiyonluk yarışında yalnız kaldı. Teknik direktör Ersun Yanal, "Taraftarımız ve futbol takımımız başarıyı herkesten çok hak ediyor. Sarı-lacivert renklere gönül verenler bayrakların

Kanarya önüne geleni deviriyor, emin adımlarla şampiyonluğa yürüyor... Sarı-lacivertliler rekorlarla dalga geçiyor... Teknik direktör Ersun Yanal, hedefe kilitlendiklerini belirterek, "Yapmamız gereken tek şey rehavete girmemek. Kanarya, artık buradan kimseye şampiyonluk vermez. Seyircimiz bayrakları çıkarsın. Kupa anamızın hak sütü kadar helal" diye konuştu. Gaziantepspor karşısında 85 günlük gol orucunu bozan Sow ise üzerinden büyük bir yükün kalktığını belirterek, "Başkanımız Aziz Yıldırım'a, teknik direktörümüz Ersun Yanal'a, yardımcılarına, futbolcu arkadaşlarıma ve taraftarımıza teşekkür ediyorum. Bana sıkıntılı günlerimde yardımcı oldular. Fenerbahçe olarak şampiyonluğa koşuyoruz. Hak ettik ve kupayı alacağız. Güzel günler bizi bekliyor" diye konuştu. Fenerbahçe'nin 4 hücum oyuncusu 38 gole imza attı. Emenike 12 gol, Sow 10 gol, Kuyt 9 gol ve Webo 7 gol kaydederken dörtlü; Süper Lig'de 13 takımdan fazla ağları salladı. Emenike, Sow, Kuyt, Webo dörtlüsü sadece Galatasaray (47), Beşiktaş (45), Sivasspor (43) ve Kasımpaşa (39) takımlarını geçemedi. 

Rüzgar gibi esiyorlar

Fenerbahçe'nin başarısını rakamlar da en açık şekilde gözler önüne seriyor. Sarı-lacivertliler koşu mesafelerinde rakiplerini 100 ve 200 metre dünya rekortmeni Usain Bolt gibi açık ara geride bırakıyor... İlk yarıda seri yaptığı dönemde koşu mesafelerinde 110 km barajını sürekli aşan Kanarya, Gaziantepspor'a karşı da 110.8 km yaptı. Gaziantepspor buna ancak 104.7 km ile cevap verebildi. Fenerbahçe'de Mehmet Topal 11.492 metre ile en çok koşan isim olurken, Meireles 10.994 metre, Caner Erkin 10.984 metre ile öne çıkan 3 isim oldu. Fenerbahçe'nin tecrübeli beki Gökhan Gönül 10.544 metre ile iyi bir performans gösterdi. Uzun süredir 10.000 metrenin üzerine çıkamayan Moussa Sow da, gol atarak rahatladığı bu maçta 10.528 metre koştu. F.Bahçe'de stoperler ve kaleci Mert dışında 10.000 metrenin altında kalan isim olmadı. Emenike, saatte 34.3 km hız ile en yüksek hız yapan oyuncu oldu.