Yaş ilerledikçe özellikle hormonlardaki değişiklik farklı ihtiyaçları da beraberinde getiriyor. İşte 50 yaşından sonra beslenmeye mutlaka eklenmesi gereken o besinler:
Açıklama Annals of Neurology Dergisi’nde yayımlandı.
Koyu yeşil yapraklı sebzeler
Düzenli K vitamini alınması gelecekte kalça kırığı yaşamalarını aza indirgiyor.
Yeşil çay
American Journal of Clinical Nutrition Dergisi’nde yayımlanan 75000 kadın üzerinde sürdürülmüş bilimsel bir çalışmanın sonuçlarına göre günde 2-3 bardak yeşil çay içen kadınların mide ve yemek borusu kanserine yakalanma risklerinin düşük olduğu belirtildi.
Keten tohumu
Omega-3’ün en kaliteli kaynağı balık olsa da keten tohumu da öyle. 2008 yılında yapılan bir bilimsel çalışmada keten tohumunun prostat kanserine karşı koruma sağladığı ve günde 3 silme tatlı kaşığı keten tohumu tüketen erkeklerde prostat kanserinin ilerlemesinin yavaşladığı keşfedildi.
Domates
Domates prostat büyümesi ve prostat kanserine karşı koruma sağlıyor. Domatesteki laykopenin en zengin kaynak.
Muz
Potasyum mineralinin en zengin kaynaklarından biri muz. Düzenli muz tüketenlerde kan basıncı sbağlıklı oluyor.
Ceviz
İçerdiği E vitamini, omega-3 yağ asitleri ve fito birleşenler sebebi ile günde 2 avuç ceviz tüketmenin elli yaş sonrası kadınlarda meme kanserine yakalanmma oranını aşağıya çekiyor.
Tam tahıllar
Yapılan çalışmalara göre düzenli tüketilen tam tahıl ürünleri kan kolesterolünün azalmasına yardımcı oluyor.
Çikolata
Günde ortalama 40-60 gram arası çikolata tüketen erkeklerin tüketmeyenlere göre kalp krizi geçirme riskinin daha düşük olduğu belirlendi.