900 yıldır oradaydı ama kimse görmedi. Tarihin ilk selfiesi bakın nerede çıktı

900 yıldır oradaydı ama kimse görmedi. Tarihin ilk selfiesi bakın nerede çıktı
İspanya'daki tarihi Santiago de Compostela Katedrali'nde bir sütunun tepesine oyulmuş 900 yıllık öz çekim 'selfie' bulundu.

Gazete Duvar'ın The Guardian'dan aktardığı habere göre, UNESCO Kültür Mirası Listesi'ndeki 900 yıllık Santiago de Compostela Katedrali'nde bir sütunun tepesine oyulmuş öz çekim 'selfie' bulundu.

İspanya'nın Galiçya bölgesindeki ikonik kilisede bir taş ustasının kendi öz çekimini 'selfie' bir sütunun başına işlediği ortaya çıktı. 'Taştan selfie', İngiliz bir sanat tarihçisinin çalışması sonucunda kilisenin yapımında 900 yıl sonra ilk kez keşfedildi.

Dr. Jennifer Alexander, taş ustasının kendi portresini çok zor ulaşılabilen bir noktada, bir sütunun tacına işlediğini söyledi. Söz konusu alandaki sütun başlarının hepsinin işlemelerinin aynı olduğunu, sadece bu figürün farklı olduğunu belirten Alexander, "Figürün, ustanın kendisine ait olduğunu sanıyoruz. Sütundan dışarıya doğru çıkıyor ve ona tutunuyor... Tatlı bir gülüşü var. Kendinden memnun. Güçlü bir biçimde karakterize edilmiş, harika bir biçimde kazınmış" dedi.