Abdurrahman Dilipak: "Tek adam görüntüsü ciddi risk, bu motor patlar"

Abdurrahman Dilipak: "Tek adam görüntüsü ciddi risk, bu motor patlar"
AKP'ye yakınlığıyla bilinen Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, Başkanlık sistemine eleştirilerde bulundu ve "Tek adam görüntüsü ciddi anlamda bir risktir. Bu motor patlar. Hem gaza ve hem frene basarsanız olacağı budur" dedi.

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, bugünkü köşe yazısına Başkanlık sistemindeki aksaklıkları taşıdı ve hükümete eleştirilerde bulundu.

Bakanlıklarla ilgili konulara da değinen Dilipak, 16 bakanlığın gereksiz olduğunu ifade etti ve sayının 8'e düşürülmesinin yeterli olacağını savundu.

Abdurrahman Dilipak'ın yazısından öne çıkanlar şöyle:

'BAKANLIK SAYISI DÜŞÜRÜLMELİ'

"Toplam 16 bakan var. Bana kalırsa bakanlıkların sayısı çok fazla. Asıl, olmazsa olmaz bakanlıklar, Adalet, İçişleri, Dışişleri, Savunma, Maliye, Sanayi ve İktisat, Maarif ve İçtimai İşler diye 8 bakanlık. Bu kadar yeter. İlk elenmesi gereken bakanlıklar Gençlik ve Kültür. İkisini de Maarif’e bağlamak gerek. “Milli Maarif” filan olmaz. Kültür’ün “Turizm”i Ekonomi Bakanlığına. Aile, Çalışma, Sosyal Hizmetler, Çevre ve Şehircilik İçtimai İşler’e, Ticaret ile Sanayi birleştirilebilir. Sağlık Sosyal İşlere, Gıda-Tarım, Orman, Enerji ve Maden, Ulaştırma, İktisat’a bağlanabilir aslında. 

Tabi bekâra karı boşamak kolay. O kadar bakan olmak için sırada bekleyen varken 16’yı 8’e çekmek çok da akıllıca bir tercih gözükmeyebilir.. Olur, olmaz, o ayrı bir şey, ben sadece sizi bu konu üzerinde düşündürmek istiyorum."

'TEK ADAM GÖRÜNTÜSÜ CİDDİ ANLAMDA BİR RİSK'

“Tek adam görüntüsü ciddi anlamda bir risktir. Devlet işsizliği önleyeceğim diye, sürekli personel almaktan vazgeçmeli artık. Bir ülkede yasa ve buna bağlı bürokrasi ve bürokrat ne kadar çoksa işler o kadar gecikir, yolsuzluk artar, verimlilik düşer. Hızlı karar alsın diye başkanlık sistemine geçiyoruz, sonra da sürekli mevzuat ve bürokrasi üretiyoruz. Bu motor patlar. Hem gaza ve hem frene basarsanız olacağı budur."