Anahtarını kopyalattığı kamyoneti çaldı

Anahtarını kopyalattığı kamyoneti çaldı
Adana’da S.Y.’nin (54) kemerine astığı anahtarı fark ettirmeden alıp, kopyalattığı anahtarla kamyonetini çalarak kaçan H.K. (28), yolda yürürken yakalandı. Kamyonet çamura saplanınca bırakıp kaçtığı belirlenen H.K. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Çamura saplanınca bırakıp kaçtı…

Olay, 2 Şubat''ta Merkez Yüreğir ilçesi Güneşli Mahallesi’nde meydana geldi. Sokakta yürüyen H.K., kamyonetini park eden S.Y.’nin kemerine astığı anahtarını yankesicilik yöntemiyle çaldı. Şüpheli H.K., anahtarı kopyalattıktan sonra aynı sokaktaki bir iş yerinin önüne atıp, kaçtı. S.Y. ise olaydan bir gün sonra anahtarını buldu ancak kamyonetinin çalındığını fark etti. S.Y.’nin, emniyete giderek şikayetçi olması üzerine Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, H.K.’nin kamyoneti çaldıktan sonra bölgeden ayrıldığını tespit etti.

PLAKASINI ÇAMURLA KAPATMIŞ

Hırsızlık olayıyla ilgili çalışma başlatan polis, çeşitli suçlardan 15 kaydının olduğu belirlenen H.K.’nin, kamyonetin plakasını çamurla kapatıp bir süre ilçede gezdiğini tespit etti. Polisin çalışması sonucu kamyonet, Alihocalı Mahallesi’nde boş bir alanda çamura saplanmış halde bulundu. Araç sahibine teslim edilirken, şüpheli H.K ise Levent Mahallesi’nde yolda yürüdüğü sırada yakalandı.

“EŞYALARIMI TAŞIMAM GEREKİYORDU”

Emniyete götürülen şüpheli H.K., “Eşyalarımı taşımak için kamyonet gerekiyordu. Ben de bu kamyoneti çalıp, bir süre gezdim. Çamura saplanınca da bırakıp, kaçtım” dedi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen H.K., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

(Kaynak: DHA)

İlgili Haberler