Ahmet Ağaoğlu'ndan transfer açıklaması

Ahmet Ağaoğlu'ndan transfer açıklaması
Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Sörloth'un gidişinin ardından takıma 2 veya 3 takviye daha yapabileceklerini söyledi.

DHA 

Trabzonspor'un yıldız futbolcusu Sörloth'un takımdan gidişinin ardından kasasına ciddi bir para girmesi bekleniyor.

Ligde yarın oynayacağı Denizlispor maçının hazırlıkları için son idmanını Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yapan Trabzonspor, ardından otobüsle Trabzon Havalimanı’na giderek özel uçakla Denizli’ye hareket etti. Bordo mavililer, yarın saat 16.00’da Denizli Atatürk Stadyumu’nda Yukatel Denizlispor karşısında 3 puan mücadelesi verecek.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, kafilenin hareketi öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başkan Ağaoğlu, Alexander Sörloth’un kendilerine 375 bin Euro’ya kiralık geldiğini, 1 yıl sonra ise 11-12 milyon Euro gibi bir gelir bırakarak, bir sonraki transferinden de pay bırakarak gideceğini söyledi. 

Ağaoğlu, "Alexander Sörloth’un gidişinden sonra 2-3 takviye oyuncu alabiliriz. Alexander Sörloth’la alakalı yapılan birtakım eleştiriler var, bonservisi zamanında alınsaydı diye. Sörloth’un anlaşması şu şekilde oldu; 2020-2021 sezonunda oyuncu maçların yüzde 50’sinden fazlasını oynarsa 6 milyon Euro karşılığında Trabzonspor opsiyonu kullanırsa transferi gerçekleşebilir. Oynamadığımız bir sezonla ve hakkımız olmayan bir bonservisi alma şansımız yok. Bizim bir de limit problemimiz var. Gelmiş olduğumuz noktada 15 gündür devam eden görüşmelerde Crystal Palace, Trabzonspor ve Leipzig üç kulüp görüşüyor. Eğer olabilecekse de Türk futbol tarihinde pek eşi benzeri olmayan bir anlaşma içerisinde oyuncu Leipzig Kulübü’ne transfer olacak. Bir de şu unutulmasın; Alexander Sörloth geldiği zaman yapılan bütün eleştiriler bugün gibi bizim de hafızamızda. Aynı zamanda oyuncunun da hafızasında. Giderken de farklı eleştirilerde bulunmak pek doğru değil. Netice olarak Trabzonspor Kulübü’ne 375 bin Euro’ya kiralık gelmiş, 1 yıl sonra 11-12 milyon gibi bir gelir bırakarak, bir sonraki tranferinden de pay bırakarak giden bir oyuncudan bahsediyoruz. Türk futbol tarihinde böyle bir uygulamayla saılan ilk futbolcu olacak” diye konuştu.