AK Parti Bursa belediye başkan adayı kim oldu

AK Parti Bursa belediye başkan adayı kim oldu
AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna duyuracak. AK Parti'nin Bursa adayı Alinur Aktaş mı oldu? İşte detaylar...

AK Parti Bursa belediye başkan adayı kim oldu?  AK Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan Haliç Kongre Merkezi'nde belediye başkan adaylarını açıkladı.İstanbul, İzmir ve Ankara'nın bugün açıklanmayacağına karar verildi. Peki AK Parti Bursa adayı kim oldu? Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayının Alinur Aktaş olmasına karar verildi. Peki Alinur Aktaş kimdir, nereli ve kaç yaşında? İşte detaylar...

ALİNUR AKTAŞ KİMDİR?

1970 İnegöl doğumlu. İlk, orta ve lise tahsilini İnegöl’de tamamladı. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mezunu.

Uzun yıllar İnegöl Mobilya sektöründe üst düzey yöneticilik yaptı.

Aynı zamanda Serbest Muhasebeci, Mali Müşavir olan Aktaş, İnegöl Ak Parti Kurucu Yönetim Kurulu üyesi olarak siyasete atıldı. 28 Mart 2004 seçimlerinde İnegöl Belediye Başkanı seçildi.

Ortaya koyduğu projelerle İnegöl’ün en zor sorunları için çözümler üretti. Öncelikle mevcut İnegöl’ü yeniledi. Mevcut İnegöl’ün doluluğunu dikkate alarak, yerleşim alanı dışında 150 bin nüfuslu Yeni İnegöl’ün temellerini attı. Kent Müzesi, Kapalı Semt Pazarı, Ahmet Türkel Çevre İmar Yolu, Yenilenen Oylat ve özellikle Modef Fuarları ve Mobilya İhtisas OSB Projeleri ile şehir ekonomisine yön vermesi, Dev arıtma tesisi projesi, Umuteli, Doğa Sporları ve Turizm Merkezi, Yeşil Enerji gibi hizmetleri ile birçok ilke imza attı.
Mahalli İdareler Seçimleri için 5-16 Kasım'da belediye başkan aday adayı başvurularını alan AK Parti'de, geçtiğimiz hafta, tüm Türkiye'de aynı anda e-temayül yoklaması yapılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, elektronik ortamda gerçekleştirilen oylamanın sonuçları üzerinde yaptığı çalışma sonucu, aday olacak isimler netleşti.

Büyük bir aksilik olmazsa 51 adayın kim olacağı netlik kazandı.