AKP, seçmeni yarı yolda bıraktı iddiası

AKP, seçmeni yarı yolda bıraktı iddiası
AKP'nin 23 Haziran seçimleri için yol masraflarını karşılayarak İstanbul'a taşıdığı seçmenin geri dönüş biletlerini karşılamadığı iddia edildi.

İstanbul'da tekrarlanacak seçimler için AKP'nin partililerine sunduğu geliş ücretlerinin dönüşte ödenmediği iddia edildi.

23 Haziran'dan sonra geldiği otobüs firmasına giden seçmenler "partiniz sizin bilet paranızı karşılamıyor" ya da "yer yok" cevabıyla karşılaştı. Dönüş biletlerinin de AKP tarafından karşılanmadığını öğrenen partililer duruma tepki gösterdi. AKP'den dönüş alamayan vatandaşların, kendi imkanlarıyla memleketlerine döndüğü belirtildi.

İktidara yakın gazeteci Fuat Uğur yaşanan soruna ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada AKP'li yöneticilere ulaştığını belirtti.

Uğur, "AK Parti il yönetim kurulu üyesi Ömer Ayberk Cengiz biraz önce aradı. Dönüşlerle ilgili sıkıntının erken dönmek ya da geç dönmek isteyenlerden kaynaklandığını, Herkese açık bilet verildiğini ama bazen 10 kişi için bir telefon numarası olunca aksamaların meydana geldiğini anlattı" ifadelerini kullandı.