AKP’li belediye başkanına yargı yolu göründü. Bakan Yerlikaya soruşturma izni verdi

AKP’li belediye başkanına yargı yolu göründü. Bakan Yerlikaya soruşturma izni verdi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2022 yılında AKP’ye geçen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan hakkında soruşturma izni verdi.

Aydın'ın Nazilli ilçesinde Revizyon İmar Planı'nı mevzuata aykırı, imar kirliliğine ve kentin siluetinin bozulmasına neden olacak şekilde değiştirme ve belediyeye ait arazilerin üzerindeki ürünleri bazı şahıslara ihalesiz verme suçlamasıyla önceki dönem ve mevcut belediye başkanları ile meclis üyelerine yargı yolu göründü.

akplibaskan.jpegHalk TV'de yer alan habere göre, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya imzasıyla başkan ve meclis üyeleri ile iki bürokratın yargılanmasına izin veren yazısı taraflara tebliğ edildi.

İMAR KİRLİLİĞİ

İçişleri Bakanlığı müfettişleri geçtiğimiz yıl yaptıkları incelemede önceki dönemin MHP'li Nazilli Belediye Başkanı ve halen MHP'de Aydın İl Başkanlığı yapan Haluk Alıcık ve meclisinin ise Aralık 2013 tarihli oturumunda kentin siluetini bozan ve imar kirliliği yaratan kararı aldığını tespit etti.

TASK SERBEST, KAT SAYISI YASALARA AYKIRI

Meclis kararında mevzuata aykırı olarak en fazla yüzde 60 olması gereken arsa üzerindeki yapı kullanım alanının, (TAKS) serbest, kat sayısının ise 10'a yükseltilmesinin yasalara aykırı olduğuna ilişkin rapor tuttu. Raporda 2019 seçimlerinde göreve gelen Kürşat Engin Özcan ve meclisinin de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın olumsuz görüşüne rağmen aynı yönde kararlar aldığı belirtildi.

BELEDİYE ARAZİLERİ ÜZERİNDEKİ ÜRÜNLER İHALE YAPILMADAN BAZI KİŞİLERE VERİLMİŞ

Seçildiği İYİ Parti'den istifa ederek 23 Kasım 2022'de AKP'ye geçen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ile Emlak İstimlak Müdür Vekili Ali Dürge hakkında belediye arazileri üzerinde bulunan portakal, zeytin, ot gibi ürünleri ihale yapılmadan, rekabet şartları oluşturulmadan, tutanakla bazı kişilere verilmesi suçu işledikleri belirlendi.

MOBBİNG SORUŞTURMASINA İZİN ÇIKMADI

Yerlikaya, AKP'li Başkan Özcan'a görevli personele mobbing uygulama suçlamasına ise soruşturma izni vermedi.

İlgili Haberler