AKP'li yetkililerden itiraf: "Bu yetkileri kimse kaçırmak istemez"

AKP'li yetkililerden itiraf: "Bu yetkileri kimse kaçırmak istemez"
Parlamenter sisteme geçişin pek mümkün olmadığını söyleyen AKP'li yöneticiler, seçimleri kim kazanırsa kazansın Cumhurbaşkanı'nın sahip olduğu yetkileri kimsenin kolay kolay vermek istemeyeceğini savundu.

Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre AKP’de 2023 ya da daha erken yapılacak bir seçimde ittifakların geleceğiyle ilgili olasılıklar değerlendirilirken, parlamenter sisteme dönüş taleplerinin yaşama geçirilip geçirilemeyeceği de tartışılıyor.

Yeni sistemde uygulama dışında bir değişikliği gerekli görmeyen ve sistemi başarılı bulan AKP yönetimi, parlamenter sisteme dönüşün mantık ve sosyolojik olarak mümkün olmadığını savunuyor.

"BU YETKİLERİ KİMSE KAÇIRMAK İSTEMEZ"

Bazı parti yöneticileri, “Abdullah Gül de Ekrem İmamoğlu da Meral Akşener de Cumhurbaşkanlığı seçimini kazansa eski sistemi getirmez, getirmek istemez. Çünkü hiç kimse yeni sistemin Cumhurbaşkanı’na verdiği yetkileri geri vermez” görüşünü dile getiriyor.

Bu konuda ‘Tellioğulları-Seferoğulları’ kavgasının anlatıldığı Tosun Paşa filmini örnek gösteren AKP yöneticileri, “Tosun Paşa kılığına giren kişi, arkadaşına kız istemeye giderken öyle bir havaya giriyor ki, kızı kendine istiyor. Yeni sistem de böyle bir şey, böyle bir sistemi hiç kimse değiştirmek istemez. Değiştireceğim diye gelir ama sosyolojik olarak bunu başarmak mümkün değil, çünkü kendisi de aynı yetkileri ister” tezini savunuyor.