Akşener, "Evlere şenlik bir ekonomi bakanımız var"

Akşener, "Evlere şenlik bir ekonomi bakanımız var"
Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Tire'de vatandaşlara hitap etti. Akşener, dolar kuru açıklamaları üzerinden Ekonomi Bakanı'nı eleştirdi.

Seçim çalışmalarına tüm engellemelere rağmen devam eden Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Bergama ve Manisa’nın ardından sıradaki durağı İzmir Tire.

Seçim otobüsüyle vatandaşları selamlayarak mitin Akşener’i on binlerce vatandaş büyük bir coşku ile karşıladı. Engelli vatandaşlar için miting işaret diliyle de anlatıldı.

Sözlerine vatandaşlardan helallik isteyerek başlayan Akşener, “Bu sıcakta, oruç ağızınızla burada toplandınız hakkınızı helal edin” dedi. Akşener, sözlerine şöyle devam etti:

"EVLERE ŞENLİK EKONOMİ BAKANIMIZ VAR"

“Ben 94’de belediye başkan adaylığı ile bu hayata başladım o zaman diyorlardı ki ‘Silkele başkan düşecek’ Silkelemeye devam ediyor. Medya bana yer vermiyormuş ne gam ben milletimle beraberim. Ben silkeleyeceğim siz düşüreceksiniz.

Şimdi bir evlere şenlik ekonomi bakanımız var. Denizlililer nereden bulmuş dedim. Diyor ki “Kurla murla bizim işimiz olmaz” mazot benzin elektrik dolarla değil mi nasıl olurda sen dolar molar, kur mur işimiz değil diyorsun.

Nasıl ekonomi bakanı oldun sen kardeşim. Böylesine bilgisiz konuşan davranan bir ekonomi yönetimi ile Türkiye ekonomisi bu şartlara geldi. İşte.”

“ERDOĞAN EVİNE GÖDERİLMEYİ HAK EDİYOR”

"Andımız konusunda haklılar. Orada bir şey diyor “Türk’üm Doğruyum” adamlar bunu nasıl dinlesin. Biz geldiğimizde Andımız’da geri gelecek. Biz Geldik hepsine iyi geldik. Milli bayramlarda hasta olanlara da iyi geldik. Meğerse hepsi turp gibiymiş.

Ben Rumeli göçmeni bir ailenin kızıyım. En önemlisi şu, bizim önemli bir özelliğimiz vardır sabır. Şimdi sabır doldu yandı muhteremler yandı. Bu ülkenin kurucusu ve benim sisin karşınızda konuşuyor olmamı sağlayan Atatürk’e anasına çevresine laf edenlerle ilgili olarak bir şey yapmayan Sayın Erdoğan sadece bu sebepten bile evine gönderilmeyi hak ediyor."

“FETÖ TEPKİSİ”

"Eğer 2010’daki referandumu yapmasaydınız 15 Temmuz olmazdı. Ben sisi uyarmadım mı? Buna rağmen yaptınız. Ne oldu onlarca şehit ve gazimiz oldu. Sen ne yaptın binalara savaş açtın. 15 günlük erin komutana karşı gelme ihtimali var mı? Devlete emanetti o çocuklar. 18 yaşındaki çocuğu müebbet hapisle karşı karşıya bıraktın. Emir verenler kaçmış olan garibana olmuş. Siz FETÖ mücadelesi mi yapmış oldunuz? Hadi oradan be. Damatlar kaçak damatlar en çok FETÖ’cü sizde. Bir tane Meclis Başkanı var bin yaşında bir abi çok da para göz. 50 milyar TL’lik tazminat davası açtı. Ben de ona 1 TL dava açtım hani tuvalet parası. Bunun damadı FETÖ’den kaçtı. FETÖ’yü Türkiye’ye getirmek istemezler, konuşursa ne halt edecek bunlar.

Biz onu getireceğiz. İşbirlikçilerini yargılamak için gereken izinler verilecek, hepsini ip gibi yargının karşısına çıkaracağız.

Gelir gelmez OHAL’i kaldıracağız. Önümüze bunu bahane edip çöp kamyonları çıkardılar. Ama bizi durduramazlar. Bakan çocuklarının cebinden trilyoncuklar çıkarken vatan çocuklarının cebi boş kalmaması için 24 Haziran’da bir karar vereceksiniz.”

Konuşmasının ardından vekil adaylarını sahneye davet eden Akşener, Aşık Veysel’in Torunu Çiğdem Özer’i, Şengül Hablemitoğlu ve Mehmet Tezkan’ı anons ederek bu isimler için “Özellikle sizlere emanet ediyorum” dedi.

Konuşmasının sonunda sahneye gelen bir çocuk karne harçlığı olan 50 TL’yi Akşener’e vererek bunu Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarında kullanması için verdi.