Bir yandan zeytin ağaçları kesiliyor diğer yandan Erdoğan 'zeytinyağı pahalı' deyip ihracatı yasaklıyor
Vatandaş kuru ekmek soğan bile yiyemiyor. Ali Ekber Yıldırım sebeplerini teker teker açıkladı Geçmiş dönemlerde tarım ülkesi olarak adlandırılan Türkiye’de vatandaş kuru soğan almakta bile zorluk çekiyor. Ali Ekber Yıldırım soğan fiyatlarının neden bu kadar yükseldiğini yazdı.
Uzmanlar 'risk çok büyük' diyerek uyardı: Türkiye'yi korkutan kahverengi Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından güncellenen kuraklık haritalarına göre 2023’ün Ocak ayında ülkenin büyük bir kısmında şiddetli kuraklık yaşandı. Yeni kuraklık haritalarını değerlendiren Ekonomim Gazetesi Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım, "İlkbahar yağışları hayati öneme sahip. Yağış olmazsa çok büyük risklerle karşı karşıya kalacağız" diyerek yetkilileri uyardı.
Türk şeker ve Sümerbank son kalan malları ve arazileri de satıldı sonra şekere neden zam geliyor diye ağlamayın Şekere bir zam geldi ki herkesin ağzı açık kaldı. Şekerdeki zamlar niye devam ediyor? Bu soru vatandaşın gündemi çünkü cepleri yakıyor. Eleştiriler “sorunun altında özelleştirme yatıyor”şeklinde. Çünkü artık Türkiye Şeker Fabrikaları’nın neredeyse satacak arazisi kalmadı. Dün onaylanan 24 ayrı özelleştirme kararında Türkiye Şeker Fabrikaları’nın son arazilerinden birkaçı daha sattı. Türk Şeker’in son kalan malları ve arazileri de satıldıktan sonra şekere neden zam geliyor sorusuna cevap her şey ortada.
Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım Venezuela'nın buğday ekmeye uygun olmadığını açıkladı. O zaman ne ekilecek Tarım yazarı gazeteci, Venezuela'nın buğday ekmeye uygun olmadığını açıkladı. Akıllara, "O zaman ne ekilecek?" sorusu geldi.
Hindistan’dan hastalıklı buğday ithal edilmiş belgesi ortaya çıktı. Tarım ve Orman Bakanlığı reddetmişti Türkiye'nin Hindistan'dan buğday ithal etmediğini iddia eden Tarım ve Orman Bakanlığı'nın, 50 bin ton buğday ithalatının belgeleri ortaya çıktı. Tarım Yazarı Ali Ekber, buğday analizlerinde “Hint Sürmesi” hastalığı çıkınca ülkeye sokulmadığını açıkladı.
Çaya ikinci büyük zam. Vatandaşın içtiği bir çay vardı demlikler boş kalacak Önceki gün Çaykur çay fiyatlarına ortalama yüzde 43.71 zam yapmıştı. Daha bugün güncel fiyatları şirketlere gönderen Çaykur'un Haziran'da da yüzde 15 zam yapacağı söylendi.
Yeni kuyruklar yolda! Dünya Gazetesi yazarı açıkladı: Erdoğan'ı ikna ettiler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hayvan ithalatı yapılacağı yönündeki açıklamasını değerlendiren Dünya yazarı Ali Ekber Yıldırım, 12 yıldır hayvan ithalatı yapıldığını ve et fiyatlarının düşmediğini hatırlatarak “Öyle görünüyor ki ithalat lobisi bir kez daha Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı et ithalatına ikna etmiş.” dedi.
Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım ette saklanan şok bilgiyi açıkladı Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, Türkiye İstatistik Kurumu’nun son 2 yıldır et tüketimi ile ilgili veri açıklamadığını yazdı.
Tarım uzmanı Ayçiçek yağının neden ucuzlamayacağını açıkladı. Rusya gemileri salarsa indirim bekleniyordu Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, Ayçiçek yağ fiyatlarının yükselmesine neden olan gemilerin Rusya tarafından salınması halinde bile yağ fiyatlarının düşmeyeceğini belirtti. Yıldırım, “ham yağın tonu 1400 dolardı şuan 2300 dolar açıktı” dedi.
Ali Ekber Yıldırım '1 Nisan şakası gibi' diyerek duyurdu. Tarım Kredi Kooperatifi çiftçiden süt alımını durdurdu Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada çiğ süt alımının Tarım Kredi Kooperatifi tarafından durdurulduğunu açıkladı. Yıldırım yaptığı açıklamada, "1 Nisan şakası gibi. Tarım Kredi, birçok kooperatiften çiğ süt alımını durdurdu" ifadesini kullandı.