Ali Rıza Gültekin neden öldürüldü?

Ali Rıza Gültekin neden öldürüldü?
Ünlü giyim mağazalarının eski sahibi Ali Rıza Gültekin dün akşam silahlı saldırıya uğradı. Peki Ali Rıza Gültekin neden öldürüldü? Katilinin kimliği ortaya çıktı. İşte kan donduran cinayetten detaylar.

Ali Rıza Gültekin kimdir? Ali Rıza Gültekin neden öldürüldü? Ölümü nasıl oldu? Ünlü işadamı dün akşam Beşiktaş'ta kimliği belirsiz kişinin silahlı saldırısı sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. Olay, saat 22.30'da Hamidiye Mahallesi'nde bulunan 4 katlı apartmanın son katında meydana geldi. İddiaya göre, kumarhane olarak işletildiği öğrenilen bir mekanda Crispino giyim mağazalarının eski sahibi Ali Rıza Gültekin, kimliği belirsiz kişi yada kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Başına tek kurşun isabet eden Gültekin yer yığıldı. Bildirilmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yaptıkları kontrollerde Gültekin'nin hayatını kaybettiğini belirledi.  Beşiktaş'ta uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden iş adamı Ali Rıza Gültekin'in (57) cenazesi incelemelerin sona ermesinin ardından Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Ailesi de olay yerine gelerek incelemelerin tamamlanmasını bekledi. Polis ekipleri Gültekin'in aracında da incelemelerde bulundu.

ALİ RIZA GÜLTEKİN NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ

Ünlü işadamı Ali Rıza Gültekin'in neden öldürülüğüyle ilgili henüz net bir açıklama yok. Beşiktaş’ta iş adamı Ali Rıza Gültekin’in öldürülmesini ilişkin polis ekiplerinin yaptığı çalışmada 3 saldırganın kimliği tespit edildi. Olayı gerçekleştiren saldırganların kaçtığı belirlenirken, iş adamının ise koruma polisinin yanında olduğu öğrenildi. Polis yaptığı çalışmada saldırıdan hemen sonra kaçan saldırganların kimliğini belirledi. Kimlikleri Mustafa B., Rıdvan D. ve Sergen G. olduğunu tespit edilen saldırganlar her yerde aranıyor. Bu sebeple ise cinayetin nedeni henüz belirlenemedi. 

Koruma polisiyle berabermiş 
Öte yandan cinayet esnasında iş adamının koruma polisinde yanında olduğu öğrenildi. Ayrıca içeride bulunan 21 kişi de ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. 

BAŞINA 1 VÜCUDUNA 6 EL ATEŞ EDİLMİŞ

Öte yandan yapılan çalışmalarda Gültekin’in başına 1, vücuduna ise 6 kurşun isabet ettiği ortaya çıktı. Kumarhane olduğu belirlenen mekana geçtiğimiz Haziran ayında ise baskın yapıldığı ve içerideki ise işlem yapıldığı tespit edildi. 

gulte.jpg

ALİ RIZA GÜLTEKİN KİMDİR

1961 doğumlu Tuncelili işadamı Ali Rıza Gültekin, futbolda şike soruşturmasında, 2010 yılı Mart ayında tutuklanmış, 4 ay Metris Cezaevi'nde yattıktan sonra 23 Temmuz 2010 tarihinde tahliye edilmişti.

Üç yıl önce de içinde bulunduğu otomobil Beykoz'da silahlı saldırıya uğrayan Gültekin, 2012'de satın aldığı, erkek giyim markası Crispino ile adından söz ettirdi. Crispino markası ile 100 mağaza açma hedefi olduğunu açıklayan Gültekin'in, ünlü markayı devrettiği anlaşıldı. Gültekin, Avusturya'da 20 yıl kadar restoran işletmişti.