Amerikan polisini Iphone yakalayacak

Amerikan polisini Iphone yakalayacak
Polisin şiddeti ile hayatını kaybeden George Floyd’un ardından, yapılan protestoların ülke geneline yayılması ile kullanıcıların polisle etkileşimlerini otomatik olarak kaydeden bir Iphone kısayolu oluşturuldu.

CNN US’in haberine göre, Amerika’da Iphone telefon kullanıcıları telefonuna sesli komut verip "Hey Siri, ele geçiriliyorum(Hey Siri I’m getting pulled over)" dediği anda telefonun ekranı kararıyor, gelen aramalar engelleniyor, ön kamera açılıyor ve telefon polisle kişi arasındaki konuşmaları ve görüntüyü otomatik olarak kayda alıyor.

Öte yandan bu kısayol, önceden belirlenmiş bir kişiye mesaj göndererek, yönlendirildiğinizi ve mevcut konumunuzun nerede olduğunu bildirir. Kaydı durdurduktan sonra, videonun bir kopyasını önceden belirlenmiş bir kişiye gönderir ve size iCloud veya Dropbox'ınıza gönderme seçeneği sunar.

"Polis" kısayolu ilk kez 2018'de Redditor Robert Petersen tarafından oluşturuldu ancak yakın zamanda herhangi bir hatayı düzeltmek için güncellendi ve şimdi "Ben devralınıyorum" kısayolu olarak adlandırılıyor.

CNN üyesi KCTV'ye verdiği demeçte Petersen, "Polisin etkileşimi sırasında beklenmedik bir şeyin meydana gelmesi olası olmayan senaryoda herkesin olay versiyonunu kanıtlamasını istedim" dedi.

Kısayolu yüklemek için yapmanız gereken birkaç adım vardır.

1. Adım: Ayarlamak için önce iPhone'unuza "Kısayollar(Shortcut)" uygulamasını indirin.

2. Adım: Kısayollar uygulamasında başka bir kısayol çalıştırmanız gerekir. Sağ alt köşedeki "Galeri" ye dokunursanız, çalıştırabileceğiniz diğer kısayolları görürsünüz.

3. Adım: Ardından, ayarlara gidin ve oradan "Kısayollar" a gidin. Dokunun ve ardından "Güvenilmeyen Kısayollara İzin Ver" seçeneğini açık olarak değiştirin.

4. Adım: " Devralınıyorum " kısayolunu indirmek için Safari'de bu bağlantıyı açın . "Kısayolu Al" a hafifçe vurun.

5. Adım: Açıldıktan sonra aşağı kaydırın ve "Güvenilmeyen Kısayol Ekle" ye dokunun.

6. Adım: Konumunuzu göndermek istediğiniz kişi ve video kaydının bir kopyasını seçin. Ardından tamam öğesine dokunun.