Araplar Donald Trump'a öyle bir kazık attı ki ancak 4 yıl sonra anlayabildi

Araplar Donald Trump'a öyle bir kazık attı ki ancak 4 yıl sonra anlayabildi
2017’de Suudi Arabistan’ı ziyaret eden dönemin ABD Başkanı Trump’a Suudi kraliyet ailesinin hediye ettiği bazı eşyalar sahte çıktı, diğerlerinin ise incelemesi hala sürüyor.

ABD’nin eski başkanı Donald Trump’a, 2017’de Suudi Arabistan’a yaptığı ilk resmi yurt dışı ziyaretinde hediye edilen kaplan ve çita kürklerinin sahte olduğu ortaya çıktı. ABD Dışişleri Bakanlığı raporuna göre, ABD İçişleri Bakanlığı, Suudi kraliyet ailesinin Trump’a hediye ettiği kürklere “Nesli Tehlike Altındaki Türler Yasası”nı ihlal ettikleri gerekçesiyle el koydu. New York Times gazetesinin elde ettiği raporda, söz konusu kürklerle birlikte hediye edilen fildişi hançerin de incelendiği belirtildi. İncelemenin sonunda ise kürklerin gerçek olmadığı tespit edilirken, hançerin hâlâ araştırıldığı vurgulandı.

KAPLAN GİBİ BOYAMIŞLAR

New York Times’a konuşan İçişleri Bakanlığı sözcüsü Tyler Cherry, “Yaban hayatı müfettişleri ve özel ajanlar, cüppelerin astarlarının kaplan ve çita desenlerini taklit edecek şekilde boyandığını, korunan türlerden olmadığını belirledi” dedi. Suudilerin, kürklerin sahte olduğundan haberdar olup olmadıkları bilinmezken, bir tedarikçi tarafından aldatılmış olabilecekleri de ifade edildi. Brookings Enstitüsü’nün kıdemli üyesi Bruce Riedel, gazeteye verdiği demeçte, kürklerin sahte çıkmasının Suudiler için utanç verici bir olay olduğunu belirterek, “Onlar için en önemli iki şey, dünya aktörleri gibi görünmek, zengin olmak ve servetlerini göstermektir” dedi.

SON GÜNE KADAR GİZLEMİŞLER!

ABD yasalarına göre, aralarında başkanın da olduğu üst düzey devlet yetkililerinin yurt dışı ziyaretlerde aldıkları, değeri 390 dolardan fazla olan hediyeleri “devlet malı” olarak teslim etmeleri gerekiyor. Ancak yetkili, istediğinde bu hediyeleri kendi maaşından satın alabiliyor. Yayımlanan raporda, 2017’de Suudi Arabistan ziyaretinde toplam 82 hediye alan Donald Trump yönetiminin, bu eşyalar arasında bulunan hançer ve kürkler dahil en pahalı 9 hediyeyi, eski başkanın görevdeki son gününe kadar genel hizmetler idaresine bildirmediği ortaya çıktı. Trump’ın hediyeleri geri verdiği bildiriliyor ancak eski başkanın bazı hediyeleri görevdeki son gününe kadar neden “gizlediği” bilinmiyor!

Öte yandan Trump’ın damadı olan dönemin Beyaz Saray danışmanı Jared Kushner’e bu ziyarette hediye edilen 2 kılıç ve 1 hançerin de resmi olarak bildirilmediği, daha sonra Kushner’in bu eşyaları 48 bin dolar ödeyerek satın aldığı tespit edildi.

İlgili Haberler