Araştırmacılar uzun çalışmalardan sonra genç kadınlara kötü haberi verdi

Araştırmacılar uzun çalışmalardan sonra genç kadınlara kötü haberi verdi
New York Presbyterian-Columbia Üniversitesi Irving Tıp Merkezi tarafından yapılan bir araştırmada, genç kadınların, erkek yaşıtlarına göre kalp krizi ve bağlı hastalıklardan ölme ihtimalinin daha yüksek olduğu belirtildi.

Live Science’de yer alan habere göre 50 yaş altındaki kadınların, aynı yaş grubundaki erkeklere göre kalp kiriz nedeniyle hayatını kaybetme ihtimalinin daha yüksek olduğu belirtildi.

Araştırmada Boston'daki Brigham and Women's Hospital ve Massachusetts General Hospital'da 2000 ile 2016 yılları arasında tedavi edilen 2.100 kalp krizi hastası incelendi.

Çalışmaya göre bu hastaların ortalama yaşlarının 44 olduğu kaydedildi.  Ancak uzun vadede, genç kadınların erkek hastalara göre hayatını kaybetme ihtimallerinin daha yüksek olduğu ortaya konuldu.

Bilim adamları, 11 yıllık bir döngüde inceleme yaptıkları genç kadınların, yaşıtı erkeklere göre vefat ihtimalinin 1,6 kat daha yüksek olduğunu bildirdi.

“NET BİR AÇIKLAMA GELDİ”

Irving Tıp Merkezi'nde kardiyoloji görevlisi olan çalışma yazarı Dr. Ersilia DeFilippis, “Şu ana kadar gerçekleştirilen çalışmalarda, kadınların kalp krizi nedeniyle neden daha fazla hayatını kaybettiğine ilişkin net bir kanıt bulamadık” diye konuştu.

“DİYABET ORANI ETKİLİ”

DeFilippis, kalp hastalıklarının kadınlarda daha fazla olumsuz etki yarattığını belirterek, “Örneğin, çalışmadaki kadınlarda erkeklere göre daha yüksek diyabet oranlarının yanı sıra eklem ağrısı ve iltihabın genellikle bir bağışıklık sistemi saldırısı tarafından tetiklendiği romatoid artrit gibi daha yüksek hastalık oranları vardı” dedi.

DeFilippis, "Çalışmamızda, kadınların erkeklerden daha düşük medyan gelire sahip olduğunu ve kamu sigortasına sahip olma olasılıklarının daha yüksek olduğunu bulduk" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Live Science