ATO’nun adayı Erdoğan’ın kuzeni çıktı

ATO’nun adayı Erdoğan’ın kuzeni çıktı
ATO’ya başkan adaylığıyla adından söz ettiren Gürsel Baran, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Hanım’ın kuzeni olduğu ortaya çıktı. Gökçeklerin bu gelişme sonrasında adaylıktan çekileceği gelen bilgiler arasında.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Üyesi Gürsel Baran, başkanlık seçimlerinde, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’e karşı aday oldu.

Gürsel Baran, “Yanlış oyun kurucuların bugün tekrar oyun kurucu olmasına müsaade etmek istemiyoruz” dedi. ATO’da düzenlediği basın açıklaması ile 3 Aralık seçimleri için adaylığını açıklayan Gürsel Baran, “Bu karar; şahsî ve nefsî bir karar değildir. Adaylığım ATO Meclis Üyeleri ile istişarelerin sonucunda ortaya çıkmıştır” şeklinde konuştu.

YANLIŞ OYUN KURANLAR

Türk ekonomisinin içinden geçtiği dönemde sorumluluk almaktan kaçmayacaklarını kaydeden Gürsel Baran, ülke menfaatlerinin her türlü hesabın üzerinde olduğunu vurguladı. Seçim döneminde baskı ve müdahalelere izin vermeyeceklerini dile getiren Gürsel Baran, ATO’da hak ve adaleti tesis etmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. G

Gürsel Baran, bir soru üzerine, Osman Gökçek’in adaylık sürecini şöyle eleştirdi; “Geçtiğimiz günlerde bir komiteden bir grup arkadaşımızın istifa ettirilmesi, birkaç gün sonra yönetim kurulunun çoğunluğunun istifa ettirilmesi ve arkasından bir hafta içerisinde odaya gelen arkadaşımızın burada aday olması. Burası ATO, buranın kendine göre teamülleri var. Burası Türkiye’nin en büyük STK’larından bir tanesi. Biz çok doğru bulmadık. 2013’deki yanlış oyun kurucuların, bugün tekrar oyun kurucu olmasına müsaade etmek istemiyoruz” dedi. ATO başkanlığına adaylığını açıklayan Osman Gökçek’e 142 meclis üyesinin imza ile destek verdiği yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Baran, “Ben arkadaşlarımızın imzalarına değil, gönüllerindeki oylara talibim. Herhangi bir baskı altında kalmadan kullanacakları oya talibim. Ben 16 yıldır buradayım, beni arkadaşlarımın hepsi tanır. Benim imza toplamama gerek yok” diye konuştu.

gursel-baran1.jpggursel-baran2.jpg

GÖKÇEK ÇEKİLEBİLİR!

ATO üyelerinin istifa ettirilmesiyle adaylığını açıklayan Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in adaylıktan çekilebileceği iddia edildi. Gürsel Baran’ın Ankara’da sevilen bir işadamı olmasının yanı sıra Emine Erdoğan ile yakın akrabalığı, Gökçeklerin planlarının alt üst ettiği belirtiliyor. Olası bir aday karşısında büyük bir karşı propagandaya hazırlanan Gökçeklerin, Baran’ın adaylığı sonrasında bu projeyi rafa kaldırmak zorunda olduklarına dikkat çekildi.

İlgili Haberler