Avustralya’da korona virüs ölümleri artıyor

Avustralya’da korona virüs ölümleri artıyor
Avustralya’nın Victoria eyaletinde 12 kişinin daha yeni tip corona virüsten (covid-19) hayatını kaybetmesiyle, ülkedeki toplam can kaybı 584 oldu.

Victoria Başbakanı Daniel Andrews, eyaletin başkenti Melbourne’da düzenlediği basın toplantısında, eyalette korona virüs nedeniyle yaşanan can kayıpları ve yeni vaka sayılarıyla ilgili açıklamada bulundu.

Son 24 saatteki testlerde 113 kişiye daha korona virüs teşhisi konduğunu hatırlatan Başbakan Andrew, hayatını kaybeden 12 kişinin alilerine başsağlığı dileğinde bulundu.

YANGIN TEKRAR ULAŞIR

Eyalette halen kaynağı belli olmayan 4 binden fazla vaka bulunduğunu hatırlatan ve yeni vaka sayılarının düşmesiyle, salgını sönmeye yüz tutmuş yangına benzeten Andrews, "Eğer yangın devam ederken, için için değil, hala yanarken, vaka sayısının 113'e düşmesiyle (yasakları kaldırırsak) yeniden açarsak, yangının tekrar bize ulaşması an meselesi olur. Rakamlar o kadar düşük seviyelere insin ki üzerine bastıralım. Ancak o zaman bunu (virüsü) zapt edebiliriz." ifadelerini kullandı.