Aydınlık’ın Doğu Türkistan rahatsızlığı sürüyor!

Aydınlık’ın Doğu Türkistan rahatsızlığı sürüyor!
İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, Doğu Türkistan’daki Çin zulmüyle ilgili yapılan yayınlara ilişkin ‘yaygara’ ifadesini kullanan Aydınlık gazetesine sert tepki gösterdi.

Çin’in Doğu Türkistan’daki insanlık dışı işkencelerini savunan Aydınlık gazetesine İYİ Parti’den sert tepki geldi.

Doğu Türkistan’da yaşanan işkencelere tepki göstermek amacıyla ‘sessiz çığlık’ eylemi düzenleyen İHH’nın yürüyüşünü sayfalarına taşıyan Aydınlık, ‘Hükümete Doğu Türkistan Tuzağı’ başlığı atarak konuyu çarpıtmıştı.

‘Türkiye’nin Çin ile ilişkilerinin sabote edilmek amacıyla tansiyonun yükseltildiği’ iddiasında bulunan Aydınlık, hükümete tuzak kurulduğunu öne sürmüştü.

Sayfalarında zulüm savunuculuğu yapan Aydınlık’a tepki gösteren İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şöyle dedi:

Bütçe görüşmelerinde Doğu Türkistan'daki zulmü tekraren dile getirmiş ve isim vermeden "Maocu artıkları" ve "Çinlilerden çok Çinciler" demiştik. Attığımız taş yerini bulmuş ve ses çıkarmış. İYİ Parti'nin ulusal ve uluslararası girişimleri bu Türk düşmanlarını rahatsız etmiş.

Maoculuktan Apoculuğa uzanan ve çeşit çeşit kılıklara giren bu zihniyet bugün de iktidar yanlısı görünerek Çin muhipliğini sürdürmekte ve Doğu Türkistan'da zulüm gören soydaşlarımızı hedef almaktadır. TBMM'deki sözlerimi tekrarlıyorum: Haddinizi bilin haddinizi!

ekran-alintisi-012.PNGj.PNG

İlgili Haberler