Aykut Kocaman'dan bomba itiraflar

Aykut Kocaman'dan bomba itiraflar
Fenerbahçe'nin eski yıldızı ve teknik direktörü Aykut Kocaman, çarpıcı itiraflarda bulundu

Fenerbahçe''nin eski yıldızı ve teknik direktörü Aykut Kocaman, NTV''deki röportajında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Kocaman, şu ifadeleri kullandı:

- Ailem Beşiktaş taraftarı. Fenerbahçe''ye transfer olduğumda babamda haliyle bir kırgınlık, burukluk oldu. Ama ilerleyen süreçte bu oturdu, çünkü oğlunun mutluluğunu her şeyin üzerinde tutuyor.

- Oyunculuğu bıraktım. Babam, ''Aykut artık aslına dönersin'' dedi. ''Baba şu kadar bile bir kırıntı kalsa seni kırmayacağım ama yok'' dedim. O günden sonra da Beşiktaş-Fenerbahçe konusunu konuşmadık. 

- Profesyonel hayatı bırakmaya çok az kaldı. O gün geldiğinde Fenerbahçe maçlarına gidip seyretmeye başlayacağım. 

- Fenerbahçe''de hep bir kurtarıcı aranıyor. Ülkemize has bir davranış bu ama Fenerbahçe''de ortalamanın biraz daha üzerinde gibi görünüyor. Duygularımızla yaşayan bir millet olduğumuzu unutmadan bunu akıl ve mantıkla harmanlamalıyız. Fenerbahçe için de ülke için de bu durum geçerli.

- Antrenörlük benim yapabileceğim bir iş değildi. Kalabalıkta kendimi rahat hisseden biri değilim. Bir grubu alıp ikna etmek bana göre değildi. 

- Oğuz Çetin ise antrenörlüğü mutlaka yapılması gereken bir iş olarak görüyordu. Adnan Sezgin ve İstanbulspor aidiyetim olmasa antrenörlüğe başlamazdım. Kulübü tanıyan tecrübeli biri olarak ben öne çıktım.

- 1996’da Fenerbahçe''den ayrıldıktan sonra Oğuz Çetin''le beni Fatih Terim Galatasaray''a çağırdı. Ama Galatasaray’a gitmeyi hiç düşünmedik. Fatih Hoca o zaman ‘Kapımız size açık’ dedi. 8 sene Fenerbahçe’de oynadık ve çok duygu yoğunluğuyla geçti. Bir anlık öfkeli hal ile, ‘Galatasaray’a gidelim’ demek herkese kaybettirir. Fatih Terim’e de, bize de kaybettirir. Fenerbahçe için nahoş bir durum. En doğru tercih taraftarlı bir takıma gitmemekti, bu sebeple İstanbulspor’a gittik.