Bahçeli'nin o teklifine Cumhurbaşkanlığı'ndan destek!

Bahçeli'nin o teklifine Cumhurbaşkanlığı'ndan destek!
Devlet Bahçeli'nin, 'silahlı terör örgütüne para temin etmek ve Türkiye Cumhuriyeti'ni alenen aşağılamak' suçuyla tutuklanan Ahmet Türk'ün tutuksuz yargılanması talebine bir de Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Avukat Özlem Zengin'den destek geldi.

Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı DBP’li Ahmet Türk, "devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, silahlı terör örgütüne para temin etmek ve üye olmak, görevini kötüye kullanmak, Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti'ni, TBMM'yi alenen aşağılamak" suçlamalarından Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması çerçevesinde 21 Kasım 2016'da gözaltına alınmış ve 24 Kasım 2016'da tutuklanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanlarından Avukat Özlem Zengin, terör soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı DBP’li Ahmet Türk’e ilişkin “Ben de Ahmet Türk’ün tutuksuz yargılanmasından yanayım” diye konuştu.

Habertürk’ten Kübra Par’a açıklamalarda bulunan Özlem Zengin, “Bazı somut uygulamalar, baskı atmosferi olduğu hissi yaratmıyor mu? Örneğin Devlet Bahçeli bile ‘Ahmet Türk tutuksuz yargılanmalı’ demesine rağmen, önceki gün askerlerin kollarından sıkıca tuttuğu fotoğraf yansıdı kameralara...” sorusuna şu yanıtı verdi:

15 TEMMUZ'DAN ÖNCE BAŞLAYAN BİR SÜREÇ

“Hukukta esas olan, elbette tutuksuz yargılamadır. Ben de Ahmet Türk’ün tutuksuz yargılanmasından yanayım. Fakat bu kararı ne ben verebilirim ne de hükümet... Bazen yargının yükü gereğinden fazla siyasete yükleniyor. Bir taraftan yargının bağımsız bir güç olduğunu söylüyoruz, diğer taraftan yargının verdiği kararlardan hem hükümet hem Cumhurbaşkanı sorumlu tutuluyor. Biz ancak kanaat belirtebiliriz. Şunu da görmek lazım, şu an tutuklu yargılanan siyasilerin hiçbiri OHAL süreciyle alakalı olarak tutuklanmadı. 15 Temmuz’dan önce başlamış bir süreç vardı ve dokunulmazlıkların kaldırılmasına Meclis karar verdi.

İlgili Haberler